Підслідний Генпрокуратури Калєтнік збудував собі один із маєтків на землях заступника Генпрокурора Даниленка
14.10.2014   //  

Колишній заступник спікера, комуніст Ігор Калєтнік, який фальсифікував закони 16 січня, має два маєтки у с. Хлепча Васильківського району Київської області, третій маєток у селищі Козин у Конча-Заспі та приблизно 40 га незаконно відведеної землі у м. Буча Київської області.

Як з’ясували журналісти телепрограми «Наші гроші», один маєток Калєтніка у Хлепчі розташований на озері, яке контролюється родиною заступника генпрокурора Анатолія Даниленка через фірму “Солтанівка-Каскад”.

У сільраді розповідають, що один із ставків, які були відчужені фірмою «Солтанівка-Каскад» у держави, продали Калєтніку. Водночас сільський голова с.Велика Солтанівка зазначає, що документи з продажу до неї не надходили.

За словами місцевих мешканців, підлеглі Калєтніка покинули озеро лише після Євромайдану, коли нардеп утік і не розрахувався з охороною ставка.

“Охоронці покинули свої пости, звільнилась територія і місцевий народ пішов на рибалку”, – розповідає Григоренко.

Проте рибалок розігнала міліція. Також повістку до суду привезли місцевому активісту Сергієві Бойку, який вступився за рибалок. На зробленому відеозапису видно, що повістку особисто привіз заступник начальника МВС в Київській області Володимир Кравчук.

Маєтки Калєтніка у Хлепчі записані на його тещу Ганну Буртову. Як розповів журналістам тесть політика Андрій Буртовий, його дружина все життя працювала швачкою і мешкала у с. Білоусівка на Вінниччині.

Ігор Калєтнік останні 14 років працює на державних посадах. У декларації за минулий рік вказав доходів на 90,5 мільйонів гривень. Майже 70 із них, згідно декларації — дарунки, призи і виграші.

Генеральна прокуратура порушила проти політика справу за голосування законів «16-го січня». Проте Верховна Рада не позбавляє Калєтніка недоторканності.

Нагадаємо, 140 гектарів водойм поблизу сіл Мала та Велика Солтанівка Васильківського району, виведені із держвласності,належать родині заступника Генерального прокурора Анатолію Даниленку.

У суд на їх повернення прокуратура подала лише в грудні 2013 року, коли сплив строк позовної давності. І хоча прокурори могли його подовжити, вони вирішили цього не робити.