Укрзалізниця «в робочому порядку» задовольнила нардепа і він вже не хоче звільняти Остапюка
13.10.2014   //  

Народний депутат Микола Круглов відкликав своє депутатське звернення, у якому вимагав перевірку діяльності ДП «Укрзалізничпостач», а також відсторонення від виконання обов’язків його директора Олександра Лозінського та Генерального директора Укрзалізниці Бориса Остапюка, повідомила прес-служба УЗ.

Микола Круглов у своєму листі на ім’я прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана повідомив: «Під час проведення перевірки фінансово-господарської діяльності, що здійснює Міністерство інфраструктури України, мені в робочому порядку були надані всі необхідні документи та пояснення, які спростовують інформацію, безпідставно викладену в Інтернет-мережі щодо діяльності генерального директора Укрзалізниці Остапюка Б.Я та директора державного підприємства «Укрзалізничпостач» Лозінського О.А.».

«Я відкликаю своє депутатське звернення від 16.09.2014р. № 09-160, щодо діяльності вищезазначених осіб, прошу його не розглядати і в майбутньому не здійснювати на нього будь-які посилання», – наголосив Круглов.

Разом з тим, УЗ не опублікувала тексту першого звернення Круглова, відтак невідомо які саме дані з Інтернет-мережі змусили його вимагати відсторонення керівників УЗ. Також невідомо, які аргументи надала йому Укрзалізниця для задоволення інтересу.

Нагадаємо, «Укрзалізничпостач» в липні провів тендер, за результатами якого підряд на постачання деревини вартістю понад 9 млн грн. по високим цінам отримало ТОВ «Форест». Одним з засновників фірми є Інна Вислинська, колишня дружина гендиректора УЗ Бориса Остапюка.

Сам керівник «Укрзалізничпостачу» Лозінський минулого року знаходився під карною справою, порушеною за зловживання на тендерах в системі УЗ. Однак вже за нової влади справу було припинено.

Виходець з Львівщини Борис Остап’юк у 2000-2002 роках сам очолював «Укрзалізничпостач». Згодом він також очолював головне управління матеріально-технічного забезпечення «Укрзалізниці».

В 2005 році Остап’юк був призначений заступником генерального директора «Укрзалізниці», а 2006 року був звільнений з формулюванням «за грубе порушення трудових обов’язків». Тоді ж «Укрзалізничпостач» очолив Лозінський, а згодом він став начальником Головного управління матеріально-технічних ресурсів УЗ.

За даними ЗМІ, у 2006 році Остапюка звинувачували у введенні системи знижок на тарифи на перевезення вантажів експедиторської компанії, пов’язаної із представниками БЮТ. А в 2007 році Остап’юк знову виявився замішаним у корупційному скандалі через надання приватній компанії «Інтертранс» найбільшої знижки на перевезення вантажів серед всіх представників галузі.

На початку 2010 року перед відставкою Юлії Тимошенко з посади прем’єр-міністра Борис Остап’юк був призначений на посаду начальника Донецької залізниці. Із цієї посади він був звільнений через чотири місяці з формулюванням «за грубе порушення трудових обов’язків». Причиною стала невиплата заробітної плати колективу.