Родина замгенпрокурора забудувала фонтан на Львівській площі торговим центром (відео)
10.10.2014   //  
Тут мав бути фонтан, однак під час реконструкції виріс торговий центр.

Тут мав бути фонтан, однак під час реконструкції виріс торговий центр.

Дружина заступника генпрокурора Анатолія Даниленка є співвласницею торгового центру на Львівській площі 8-б у Києві.

Київська міськрада у 2008 році продала ТОВ «Класик» земельну ділянку на Львівській площі 8-б під приводом реконструкції бризкального басейну з підвальним приміщенням для влаштування закладу торгівлі. Однак пізніше до проекту внесли зміни і сьогодні фонтану тут вже немає.

Збудований торговий центр викликав критику столичних архітекторів і ввійшов у десятку найскандальніших забудов столиці.

Співвласниками фірми «Класик» є Наталія Даниленко (дружина Анатолія Даниленка) і Геннадій Ільїн. Раніше замість матері засновником тут значився В’ячеслав Даниленко, син замгенпрокурора.

Нагадаємо, що станом на 2009-2010 рр. Анатолій Даниленко працював у Київському ГУМВС заступником Віталія Яреми.

Також Євгеній та Микита Ільїни (племінник та син Геннадія Ільїна) були засновниками ТОВ «Орест», що викупила землю по вул.Воровського 17, де знаходяться руїни Сінного ринку. У 2004 році дозвіл на знесення Сінного ринку отримало ТОВ «Ферро», яким на початку 2000-х володіли особисто Антолій Даниленко, Геннадій Ільїн і тодішні депутати Київради Ігор Дзвоник і Володимир Дейнега. У 2002 році до складу засновників «Ферро» ввійшла Олена Омельченко, невістка мера Києва Олександра Омельченка.

Нагадаємо, під час підготовки сюжету про те, як сім’я Даниленка заволоділа 140 гектарами під Києвомневідомий погрожував журналістці телепрограми «Наші Гроші» Аліні Стрижак.

Після оприлюднення цих даних Генпрокурор Віталій Ярема висловив упевненість, що його заступник невинен, оскільки статки можуть мати легальне походження через бізнес сина. Анатолій Даниленко, який завідує кадрами і тендерами Генпрокуратури, попросив відсторонити його від роботи на час проведення перевірки.

Докладніще про ці та інші об’єкти Даниленка-Ільїна у статті «Нерухомий бізнес заступника Яреми (фото)»

Також дивіться сюжет телепрограми “Наші Гроші”, присвячений будівлі на Львівській площі та ще одному обєкту на Сирці.