Пінчука викинули з тендеру, на якому завод придбав у улюблениці Колеснікова бандажів Пінчука на 11 мільйонів
06.10.2014   //  

ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» 24 вересня за результатами тендеру уклало угод з ТОВ «Сантана Ойл» на постачання бандажів на суму 10,76 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено бандажі чорнові для коліс рухомого складу залізниць широкої колії та метрополітену у кількості 834 одиниць.

У техзавдання окремо зазначено, що бандажі мають бути виробництва ПАТ «Інтерпайп нижньодніпровський трубопрокатний завод».

При цьому з тендеру була відхилена пропозиція власника цього заводу – дніпропетровського ТОВ «Інтерпайп Україна». Учасник буд недопущений за невідповідно оформлені документи.

Фірма «Сантана Ойл» була зареєстрована наприкінці жовтня 2013 р. у Києві по вул. Аніщенка, 3-А, офіс 202/1. Статутний капітал фірми складає 100 грн. Власницею та директором фірми записана Тетяна Панкєєва.

На цю ж Панкєєву раніше було оформлене ТОВ «Пріотех-Плюс». Маючи статутний фонд 74 тис грн., ця фірма у 2010-2012 р.р. виграла тендерів на 172,80 млн грн., з них половина – в системі «Укрзалізниці». У ці роки Мінінфраструктури очолював Борис Колесніков. Після того, як Колесніков втратив посаду, фірма була ліквідована.

Єдиним конкурентом «Сантани» стало ТОВ «Метробудкомплект». Власником і директором фірми є Ігор Лозовий, бізнес-партнер Олександра Козирєва, пов’язаного з угрупованням народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Нагадаємо, у вересні ці дві фірми вже розігрували 3 млн грн. «Укрзалізничпостачу».