Залізничники скупилися на 13 мільйонів у сім’ї VIP-кооперативниці і ще на 5 – у франківського новачка
01.10.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 22 вересня за результатами тендеру уклало угоди на постачання цементу на загальну суму 17,16 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Із вказаної суми 12,66 млн грн. отримає ТОВ «Компанія «Енергопромгруп», котра раніше тендерів не вигравала. Власником цієї львівської фірми є Андрій Маслюк. Зареєстрована з ним за однією адресою Галина Маслюк є співзасновницею обслуговуючого кооперативу «Крассула» (с. Горенка, Києвська обл.). Разом з Галиною Маслюк до складу засновників входить ще низка фізосіб, серед них зокрема:

  • Ігор Францкевич (екс-голова «Райфайзен Банку», пізніше голова правління «БрокБізнесБанку» Сергія Курченко);
  • Сергій Яременко (екс-голова правління державного «Укрексімбанку», екс-заступник голови НБУ), а також його син Єгор Яременко;
  • Микола Стеблинський (екс-заступник голови Держінвестпроекту при очільникові Владиславі Каськові);
  • Василь Марчук (екс-голова правління «Львівгазу», 2005-2013 р.р.)

Решту 4,50 млн грн. отримає ТОВ «Торгова Фірма «Галіція». Фірма зареєстрована в Івано-Франківську на Романа Підгірського, має 5 тис грн. статутного капіталу, тендерів раніше не вигравала.

Участь у тендері також взяли дві київські фірми – ТОВ «Атоменергомашбуд» Дениса Сака і засноване рік тому ТОВ «Торговий Дім Укрснабресурс» Дар’ї Свиридової.