«Нафтогаз» чотири роки оплачував перельоти приватного літака Бойка-Льовочкіна
01.10.2014   //  

03-1НАК «Нафтогаз України» чотири роки оплачував утримання і перельоти літака екс-глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна і екс-віце-прем’єр-міністра Юрія Бойка. Про це йдеться у сюжеті програми «Гроші».

З 2010 по 2013 рр. «Нафтогаз» під керівництвом Євгена Бакуліна щороку виділяв близько 5 млн грн. на авіаперевезення. Ці тендери завжди вигравала одна й та ж фірма, яка навіть не має власного сайту, – ТОВ «АК «Бізнес джет тревел».

За умовами тендерів, фірма використовувала три літаки. Які саме – «Вісник державних закупівель» не розголошує, зазначено лише їх швидкість та кількість місць.

За даними програми, це: Як-40 (віп-комплектація, 12 місць, швидкість – 510 км/год), Premier А1 (6 місць, швидкість 860 км/год) і EmbraerLegacy 600 (13 місць, 840 км/год, борт OE-IDB).

Джерела програми називають власниками літака EmbraerLegacy 600 Сергія Льовочкіна та Юрія Бойка. Саме на цьому літаку Бойко на початку грудня 2013 року прилетів у Миколаїв на зустріч із заступником голови Держдуми Дмитром Рогозіним, з яким вони інспектували об’єкти українського військово-промислового комплексу. Були зафіксовані перельоти в Іспанію, Дубай, Францію, Австрію, Швейцарію та інші країни

Як зазначає журналіст, тільки-но був перекритий доступ до державних коштів, головний літак флотилії EmbraerLegacy 600, який має австрійську прописку, вирішили продати (за $9,5 млн).

Журналіст програми зауважує, що літак Як-40 наприкінці 2012 року порізали на метал, але це не завадило фірмі ще весь 2013 рік брати гроші за його послуги.