Нова «прокладка» за півтора місяці відхопила 19 мільйонів на залізниці
20.09.2014   //  

ДП «Одеська залізниця» 12 вересня за результатами тендерів уклала угоди з ТОВ «Гарант Сервіс Груп» на постачання обладнання загальною вартістю 1,17 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено гучномовці, переговорні пристрої, контури узгоджуючи за загороджуючі. Поставити усе мають до кінця року в Одесу.

Найменування К-сть Ціна, грн./шт
Гучномовець рупорний ГР-10/10 300 960
Пристрій парковий переговорний ППУ-Р1 180 1 200
Пристрій парковий переговорний ППУ-М2 40 2 280
Контур узгоджуючий СК-6 (або еквівалент) 120 2 799
Контур загороджуючий ЗК-4 (або еквівалент) 100 2 412

Фірма «Гарант Сервіс Груп» була зареєстрована в Києві у січні цього року, в житловому будинку на Оболоні, статутний фонд – 50 тис грн. Власниками компанії є киянин Василь Дзюбенко та харків’яка Вікторія Ріяко, також відома як співвласниця рекламної фірми «Нова Лайт».

Вигравати тендери компанія почала в серпні, за ці півтора місяці отримала сім підрядів на загальну суму 18,52 млн грн. При чому всі замовлення компанія отримала в системі «Укрзалізниці», а єдиним її конкурентом на усіх семи тендерах було донецьке ТОВ «Торговий дім «Ріко».

Власниками «Ріко» є Олександр Пристрем та Олександр Петров. Фірма регулярно виграє тендери залізничників, загалом відомо про замовлення на 40,57 млн грн. Разом з тим «Ріко» регулярно виявляється єдиним конкурентом на тендерах, виграних ТОВ «НВО Електротехнічні системи» Майї Бородіної та Олени Ущеки. При цьому в Олександра Петрова раніше була ще одна фірма з аналогічною до торгового дому назвою – ТОВ «Торговельно-промислова комерційна фірма «Ріко», яка виграла на тендерах 6,55 млн грн. У 2010 р. її переоформили на сейшельські оффшори «Нетстар Корпорейшн ЛТД» і «Корпорація Венче Унвестментс». На той же «Нетстар» Бородіна з Ущекою в тому ж 2010 р. переоформили своє ТОВ «Енергоімпекс-2006».

Ці ж  Бородіна та Ущека раніше були відомі як власниці ще одного постійного переможця тендерів залізниці – ТОВ «Транселектрокомплект». Цю фірму було засновано в 2011 році по призначенні Бориса Колеснікова міністром інфраструктури, а Володимира Козака гендиректором «Укрзалізниці». З того часу компанія вигравала тендери виключно в системі залізниці, отримавши держзамовлень на загальну суму 205,12 млн грн. З початку 2014 р. фірма з тендерів щезла.