Завод Порошенка за 3 мільйони ремонтуватиме земснаряд
16.09.2014   //  

ДП водних шляхів «Укрводшлях» 8 вересня уклало угоду з ПАТ «Завод «Ленінська кузня» на поточний доковий ремонт земснаряду «Дніпровський-1» вартістю 2,15 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачені роботи з підняття судна на елінг і встановлення на тумби, а також після ремонту судна на воду; піскоструменева очистка SA-2 днища та бортів, заміна обшивки частин судна, заміна днищевого та бортового набору корпусу, заплавка корозійних виразок обшивки підводної частини корпусу, вправка вм’ятин обшивки, дефектоскопія зварних швів, ґрунтування обшивки, наплавити електродами ножі фрези і кришки рефулерних насосів та ін.

До 6 березня цього року членом наглядової ради «Заводу «Ленінська кузня» був Олексій Порошенко, батько президента України Петра Порошенка.

82,53% зареєстровано на «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Прайм ессетс кепітал». За останніми даними Smida від 2010 року, власником є Петро Порошенко. Відомо, що саме в цей фонд Порошенко передав свої бізнес-активи задля формального дотримання закону про розділення бізнесу і роботи держчиновника.

Ще 11,5% належить ПАТ «ЗНКІФ «ВІК» Ігоря Кононенка, депутата Київської міськради від фракції «Удар-Солідарність».

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «УМС Марін» Володимира Умрилова. За даними з відкритих джерел, «УМС Марін» свого часу знаходилась по вул.Електриків,26 (офіційна адреса реєстрації «Заводу «Ленінська кузня»).