Залізничники злили 7 мільйонів новонародженій фірмі луганчанки з відомого кубла «розпильщиків»
10.09.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 2 вересня за результатами тендеру уклав низку угод на постачання запчастин на загальну суму 9,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено запасні частини до електровозів, у вигляді ремкомплектів та окремих деталей. Ціни на окремі запчастини й комплекти можна переглянути тут – ціни.

Ціни на окремі найменування значно перевищують ринкові. Наприклад, реле часу РЭВ-312 придбано по 6 820 грн., тоді як у відкритих джерелах є дані про їх продаж по 370 грн.

Найбільше замовлення отримало ТОВ «Снабтехінвест», йому замовили запчастин загалом на 6,68 млн грн. Фірму зареєстрували кілька місяців тому – 11 червня. Тобто тоді, коли вже тривала тендерна процедура, розпочата 25 травня. Компанію прописали на вул. Шолуденко 3, оф. 104, в статутний фонд заплановано закласти 250 тис грн. Власниками компанії записані Марина Черепахіна (99%) та Павло Конюшко (1%), він же директор.

На вказану вище Марину Черепахіну також зареєстроване ТОВ «Євротрансмаш». Воно відоме тим, що постійно розігрує тендери залізничників із фірмою «Лемз», співвласником котрого є той самий Павло Конюшко. При цьому до кінця 2012 року серед засновників фірми «Лемз» був Сергій Павленко, на якого зареєстрована частка у «Метконтракт», яким раніше володіла Олена Шапцева, бізнес-партнерка Андрія Голотюка, екс-начальника вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський Південно-Західної залізниці. «Лемз» і «Метконтракт» також зареєстровані в одному будинку в Луганську по вул. Гастелло, 39-Б).

Єдиним конкурентом «Снабтехінвесту» була ще одна нова фірма – луганське ТОВ «Локомотив-Комплектснаб». Її заснували наприкінці вересня 2013 р., власницею записана Лариса Мячина, директором – Костянтин Мячин.

На цьому ж тендері 2,91 млн грн. розіграли між ТОВ «ЕК «Зеніт» і ТОВ «НВП «Квазар Комплекс» на користь останнього. «Зеніт» записаний на Світлану Грушко, «Квазар» – на Анатолія Бутрімаса, Ігоря Шкляра і Дмитра Бокова. Фірма «Квазар» пов’язана з народним депутатом Олександром Єдіним, який також відомий як партнер родини покійного гендиректора «Укрзалізниці» й міністра транспорту Георгія Кірпи.

Нагадаємо також, нещодавно Єдін передав «Укрзалізниці» частку в компанії «Інтер-Поліс», яка після цього поза конкурсом отримала право страхувати пасажирів УЗД. Ці дві компаній – «Зеніт» і «Квазар» – разом ще з третьою фірмою «Локомотив» Леоніда Колосова регулярно розігрують тендери залізничників, будучи єдиними або єдиними допущеними до участі конкурентами.

Решту 0,88 млн грн. дісталося державному ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод».