«Енергоатом» розіграв мільйон на обладнання між запорізькими
02.09.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 19 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Гідромеханіка ЛТД» на постачання обладнання на суму 1,03 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено електричні проходки та з’єднувальні системи, упродовж трьох місяців їх мають доставити на склади «Енергоатома» в Нетішині.

На участь у тендері подавалися три компанії. Одну з них відхилили за технічну невідповідність: виробник змінив ТУ обладнання, зміни не були погоджені з «Енергоатомом» та Держінспекцією ядерного регулювання, а згідно з документацією конкурсних торгів на момент розкриття пропозицій документ, за яким товар виготовляється, повинен бути узгоджений, оскільки продукція, що планується до закупівлі за даними торгами, відноситься до СВБ («системи, важливі для безпеки»).

Таким чином допущено було тільки дві компанії – «Гідромеханіка» і запорізьке ТОВ «Торгівельний дім Техенергоснаб».

«Гідромеханіка» зареєстрована у Києві, однак власником є запорожець Максим Козиренко.

Запорізька фірма «Техенергоснаб» належить Олександрові Косяку. Згідно з даними держреєстру, контактний номер «Техенергоснабу» – 214-97-61. Він же зареєстрований як офіційний контактний для ще однієї запорізької фірми – ТОВ «Промислова компанія «Енергомашстрой», власником котрої є той самий Максим Козиренко.

За останні шість років «Гідромеханіка» виграла тендерів на 15 млн грн., «Техенергоснаб» – на 14,16 млн грн., «Енергомашстрой» отримував держзамовлення до 2011 р., загалом відомо про підряди на 7,36 млн грн.

Найменування К-сть Ціна, грн./шт
Проходка електрична герметична Е-7А14-1200 6 144 249,19
Система з’єднувальна ЕА14 BR-HF 42 2 073,71
Система з’єднувальна ЕА14 НR-LS 42 1 949,65