Нардеп-будівельник вже зайнявся створенням Держагентства, яке освоїть мільярди на відбудові Донбасу
27.08.2014   //  

Народний депутат Валерій Мошенськийзареєстрував проект постанови, який може дозволити будівельним компаніям освоїти понад 8 млрд грн. Про це пише Андрій Заїка у «Діловій столиці».

На початку серпня Мошенський зареєстрував проект постанови «Про підготовку загальнодержавної програми відновлення інфраструктури районів і міст Донецької та Луганської областей на 2014-2016 роки» (№4442а).

Для виконання цієї держпрограми пропонується створити спеціальний орган – Державне агентство з відновлення інфраструктури районів і міст Донецької та Луганської областей.

У разі ухвалення цього проекту тендерні процедури будуть виведені з-під контролю Міністерства економічного розвитку і торгівлі. У цьому випадку вирішальне значення набуває особистість глави нового Держагентства.

Якщо ним виявиться виходець із групи компаній «Планета», то перспективи будівельного холдингу Мошенського будуть грандіозними. За підрахунками прем’єра Арсенія Яценюка, на відновлення інфраструктури Донбасу потрібно 8,1 млрд грн., однак експерти називають щораз більші цифри.

Валерій Мошенський є засновником і власником великого столичного будівельного холдингу «Група компаній «Планета». Компанії, пов’язані з Мошенським, зокрема, отримали підряди на будівництво нових мостів через Дніпро.

Нардеп-самовисуванець Мошенський в лютому цього року увійшов до складу групи «Суверенна європейська Україна», яку очолює Ігор Єремеєв.

Від «Наших грошей»:

У липні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оцінив попередній обсяг відновлювальних робіт на Донбасі у 8,1 млрд грн. Однак, у серпні голова уряду заявив, що насправді Україні може знадобитися $8 млрд.Для залучення грошей на відбудову Донбасу Україна має намір провести донорську конференцію.