“Вивезений” з Луганська до Росії завод належить бютівцю (додано)
27.08.2014   //  

ягоферовЛуганський машинобудівний завод ім. Пархоменка, станки якого цими днями нібито перевозили до Росії, належить екс-нардепу від БЮТ Анатолію Ягоферову.

Ягоферов був нардепом до кінця 2012 року, однак на останніх виборах до парламенту не потрапив. У 1998-2002 роках Ягоферов був мером Луганська, ще раніше також був нардепом.

Про перевезення луганського заводу до Росії стало відомо з російських ЗМІ. Технічний консультант заводу Микита Друзьєв повідомив, що обладнання заводу перевозять до Чебоксар у Чувашії. Відповідне рішення прийнято власниками заводу. Разом зі станками переїжджає і основний склад працівників заводу.

«Компанія з Луганська 12 років працювала в основному на російський ринок, тому й евакуюватися разом з колективом і обладнанням власники бізнесу вирішили в Росію», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Росія разом із 184 вантажівками «гуманітарного конвою» вивезла із України військове устаткування з українських заводів.

Спікер РНБО Андрій Лисенко повідомив, що у вантажні автомобілі, які зайшли на українські території як гуманітарний конвой, росіяни завантажили обладнання виробничого об’єднання «Топаз», яке займається виробництвом радіолокаційних станцій та обладнання Луганського заводу, де виробляють патрони для стрілецької зброї.

Після оприлюднення цієї інформації агенція «Укрінформ« повідомила, що Луганський машинобудівний завод в Росію не переїжджає. Сенсаційна новина насправді виявилася пропагандистською брехнею.

В Росію перебрався директор компанії ТОВ «Луганський машинобудівник-43» Микита Друзьєв з двома десятками своїх підлеглих. Він же і дав інтерв’ю журналістам.

«З українським громадянством вирішили попрощатися і отримати російські паспорти. Запускаємо бізнес в Чебоксарах. Нині вже знайдено приміщення для заводу, йде підключення верстатів і ремонт їдальні. Підприємство в основному працювало на російський ринок, тому було прийнято рішення про перенесення виробництва», – підкреслив Друзьєв і зі свого боку пообіцяв росіянам нові робочі місця.

Що ж до лідера промислового виробництва, «Луганський машинобудівний завод ім. О.Я. Пархоменка» як і раніше, знаходиться на своєму місці.

Згідно з інформацією, узятою з сайту ТОВ «Лугмаш-43», ця компанія зареєстрована в 2002 році і має усього півсотні співробітників.

Найсерйознішою його продукцією стала розробка автомата для різання пружинного дроту. Окрім нього, в прайсі продукції, що реалізовується, числяться втулки, муфти, шестерні і ніпелі.

Останніми роками тут в основному кували грати для огорож, вікон і цвинтарних огорож.