АМКУ оштрафував «регіонала» за розіграш 9 мільйонів на укріпленні схилу на Подолі
21.08.2014   //  

АМКУ визнав антиконкурентними дії ПрАТ «Пересувна механізована колона-43» і БК «Дніпробудсервіс» під час закупівлі робіт з укріплення схилу біля будівлі на вул. Нижньоюрківській, 53 у Подільському районі м. Києва. На порушників накладено штраф. Про це повідомляє прес-служба Київського відділення АМКУ.

Відповідний тендер проводився у вересні 2013 року КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція». За його результатами ПрАТ «Пересувна механізована колона-43» отримало підряд вартістю 8,56 млн грн.

ПрАТ «Пересувна механізована колона-43» мають оштрафувати у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) від реалізації товарів (робіт, послуг) за 2013 рік, БК «Дніпробудсервіс» – у розмірі до двадцяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У повідомленні АМКУ не вказується, що стало підставою для визнання дій учасників такими, що спотворили результати торгів.

Відомо, що цей же тендер оскаржував Центр протидії корупції, за його звернення Держфініспекція виявила низку порушень, у тому числі, що ПрАТ «Пересувна механізована колона-43» мало деякі господарські відносини з ознаками фіктивності. Повідомлялося, що держфінінспекція готує матеріали для судового позову.

ПрАТ «Пересувна механізована колона – 43» володіє Володимир Степанечко, депутат Вишгородської райради від Партії регіонів.

Власницею БК «Дніпробудсервіс» є Наталія Сулима з Вишгорода. До кінця 2012 року директором фірми була Світлана Старцева, яка є членом наглядової ради ПАТ «Пересувна механізована колона – 43».

Ці компанії неодноразово складали одне одному компанії на тендерах і зокрема відомі тим, що отримали підрядів на 110,00 млн грн. на покращення інфраструктури поряд з маєтком екс-мінстра МВС Віталія Захарченка.