Комунальники Кернеса купили дорожньої солі на мільйон по неймовірній ціні
15.08.2014   //  

Департамент житлового господарства Харківської міської ради 11 серпня уклав угоду з ТОВ «ЧД» на придбання солі для посипання прибудинкових територій комунальної власності на 1,12 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачена поставка 1315 тонн солі, по 850,35 грн/т. Замовлена сіль кам’яна, 3-го помолу, розфасована по 50 кг у мішки. Вказується, що в ціну солі включена вартість доставки.

Нагадаємо, що в липні цього року київські шляховики купували сіль вищого сорту 3-го помолу з протизлежувальною добавкою, без пакування по 522 грн./т.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було ПП «Фірма «Позитив С», зареєстроване у січні 2013 року на Світлану Хорошилову. Номер телефону (050) 301-06-14, вказаний у протоколі торгів, збігається із номером, вказаним в оголошенні про послуги бухгалтера.

Фірма «ЧД» зареєстрована у Харкові. Першозасновником фірми був Віталій Кірея, який є бізнес-партнером громадянина Німеччини Олександра Бейніша. Останній мав спільну фірму ТОВ «Харків Екоресурс» з депутатом Харківської міської ради Володимиром Чумаковим. У 2010 році мер Харкова Геннадій Кернес призначив Чумакова своїм радником з питань ЖКГ і водночас директором Департаменту будівництва та шляхового господарства.

Сьогодні власниками ТОВ «ЧД» значаться Едуард Жемеренко і Наталія Калашник, яка є також директором ТОВ «Харків Флора» Ігоря Калашника.

У 2009-2011 рр. Ігор Калашник був директором ПрАТ «Тепличний» (смт. Есхар Харківської обл.), головою наглядової ради якого був Олександр Губін, депутат Харківської облради від Партії регіонів.

Раніше в цьому році «ЧД» вигравало тендер на постачання піску на дитмайданчики на 0,54 млн грн. До цього фірма востаннє отримувала підряд у 2011 році на придбання розсади від СКП «Харківзеленбуд» на 2,20 млн грн.