Батько Чувпила, через якого «приватівці» відправили у АТО голову Держземагатства, заснував приватне БТІ у Кривому Розі
14.08.2014   //  

Батько в.о. голови управління Держземагнтства у Дніпропетровській області Віктор Чувпил у 2011 році виступив засновником приватного підприємства «Криворізьке бюро нерухомості та технічної інвентаризації», хоча його син спростовує свою причетність до подібного бізнесу.

Вадим Чувпило до останнього часу очолював міськвідділ земресурсів Кривого Рогу, а днями був призначений першим заступник обласного управління Дніпропетровщини.

14 серпня голова Держземресурсів Серігй Рудик приїхав з Києва для представлення його у якості керівником облуправління. Однак це викликало спротив обладміністрації, очолюваної Ігорем Коломойським.

Замгубернатора Борис Філатов заявив, що «пока Днепр воюет свободовская земельная мафия лезет во все щели. Лезет без согласований с администрацией, общественностью, территориальной громадой.«Национально обизнана» нечисть не мытьем, так катаньем пытается всунуться на самые жирные должности. Ее за двери, она – в окно. Сейчас у нас тут все: прокурор, СБУ, люстрационный комитет, автомайдан, правый сектор, милиция, активисты».

За словами координатора люстраційних комітету Дніпропетровської області Таміли Ульянової, цей Чувпило – «цілком недосвідчений 29-річний молодий чоловік – начальник міськвідділу земельних ресурсів Кривого Рогу. Він ставленик віце-прем’єра Януковича Олександра Вілкула та олігарха Ріната Ахметова. У Кривому Розі Чувпило є символом корупції і беззаконня. Люстраційний комітет був категорично проти такого призначення».

У результаті сутички з «активістами», Сергія Рудика змусили відправитись «добровольцем» у зону бойових дій АТО.

Сам Вадим Чувпило всі звинувачення на свою адресу заперечує.

«У мене немає ніякої приватної фірми. Всі питання, пов’язані з моєю діяльністю, повинні бути розглянуті виключно в порядку, передбаченому чинним законодавством», – заявив в.о. голови обласного управління Держземагентства.

Разом з тим, батько Вадима Чувпила Віктор у 2011 році виступив засновником ПП «Криворізьке бюро нерухомості та технічної інвентаризації» разом Оленою Сіманько та Сергієм Мироненко. Нині частку Чувпила зареєстрована на Олену Аметову.