Залізниця розтендерила 13 мільйонів між улюбленими «розпильщиками»
08.08.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 1 серпня за результатами тендерів уклало низку угод на постачання запчастин на загальну суму 13,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено запасні частини до електропоїздів серії ЕР і запасні частини автогальмівного обладнання.

Із вказаної суми 11,31 млн грн. отримає ТОВ «ЕК «Зеніт», записане на Світлану Грушко. Єдиним допущеним до участі конкурентом по всіх лотах стало ТОВ «НВП «Локомотив» Леоніда Колосова. «Локомотив» і «Зеніт» до літа 2011 р. були приписані за однією адресою в Києві, а до січня 2012 ще й з однаковим контактним номером телефону на двох.

Ще 1,69 млн грн. отримає ТОВ «ТД «Лемз» луганчан Павла Конюшка та Ірини Савенко. До кінця 2012 року серед засновників фірми був Сергій Павленко, на якого зареєстрована частка у «Метконтракт», яким раніше володіла Олена Шапцева, бізнес-партнерка Андрія Голотюка, екс-начальника вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський Південно-Західної залізниці. «Лемз» і «Метконтракт» також зареєстровані в одному будинку (Луганськ, вул. Гастелло, 39-Б). Єдиним конкурентом фірми стало ТОВ «Євротрансмаш» луганчанки Марини Черепахіної, яке регулярно розігрує тендери з фірмами цієї групи.

Окрім того 0,28 млн грн. дісталося ТОВ «АКБ «Тяжмашкомплект» Олега Поліщука.

Решту 0,18 млн грн. отримає ТОВ «Запорізький механоремонтний комплекс» Олександа Краєвського, фірма заснована у листопаді минулого року, має статутний фонд 1 тис грн. Єдиним конкурентом стала ще одна запорізька фірми – ТОВ «Компанія «Аддішенел Ревенью Менеджмент» митра Гордієнка, створена у лютому 2013 р. Жодна з двох фірм раніше тендерів не вигравала.