Менеджер екс-замдиректора «Укренерго» отримає 18 мільйонів від «Укренерго»
08.08.2014   //  

ВП «Південна електроенергетична система» ДП «НЕК «Укренерго» 4 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Хорос» на виконання робіт вартістю 18,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено роботи з розробки робочої документації, будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи на об’єктах «ПЛ 35кВ Чорнянка – СН ПС-750кВ» та «Реконструкція ПС 35/10кВ «Чорнянка» за проектом «ПЛ 750кВ Запорізька АЕС – Каховська з ПС 750кВ «Каховська» та заходами ПЛ 330кВ». Договір мають виконати до 1 червня 2015 року.

Директором «Хороса» є Дмитро Кузнік. Особа з таким же ПІБ обіймає посаду керівника у ТОВ «Рейзорс Дистриб’юшин Компані», основним власником якого є Всеволод Ковальчук, який раніше був заступником директора з капітального будівництва, інвестицій та закупівель ДП «НЕК «Укренерго», який працював у цій структурі і в 2013 році. До 2008 року Всеволод Ковальчук відомий як в.о. віце-президента з фінансових питань ДП «НАЕК «Енергоатом».

Офіційним власником «Хороса» сьогодні записана «Азур Інвест ЛТД» з Лондона, що заснована офшором «TawensInvestLimited», керівником лондонської компанії є белізець Жанкарло Еспехо.

До кінця 2012 року власником «Хороса» значився Олександр Мамченко, житель села Підріжжя Волинської області.

За даними ВДЗ, з 2008 року фірма «Хорос» отримала замовлень в системі «Укренерго» на суму 48,18 млн грн.