Рідна фірма доньки начальника депо допомогла розпиляти 5 мільйонів «Київпастрансу»
03.08.2014   //  

КП «Київпастранс» 25 липня уклало угоду з ТОВ «Енерго Транс Груп» на капітальний ремонт редукторів колісних пар трамваю Т-3. Вартість угоди складає 4,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Усього мають відремонтувати 148 одиниць техніки, тобто капітальний ремонт одного редуктора обійдеться 33 500 грн. Гарантійний термін складає не менше 12 місяців.

До жовтня 2012 року «Енерго Транс Груп» належала жителю Броварів Анатолію Банному. Потім її переоформили на білоцерківця Дениса Колесника.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «НВП «База», співвласником якого раніше був той самий Анатолій Банний. Одночасно з ним до складу засновників входила Тетяна Задорожна, донька директора Куренівського тролейбусного депо КП «Київпастранс» Миколи Задорожного. Наразі «НВП «База» переформлене на Ярослава Лінського, який до того був тільки директором підприємства. Відомо, що «НВП «База» зареєстрована на вул. Сирецька, 25, де знаходиться Куренівське тролейбусне депо.

За даними ВДЗ, «Енерго Транс Груп» виграла тендерів на 38,16 млн грн., «НВП «База» – щонайменше на 33,72 млн грн., усі від «Київпастрансу».

Нагадаємо, що фірма, близька до головного інженера «Київпастрансу» Юрія Бомбандьорова, виграла тендер на 14,74 млн грн. на ремонт тролейбусів. Як з’ясували журналісти програми «Наші гроші» (телеканал ZIK) «Київпастранс» отримував назад не відремонтовані, а придбані в Чехії використані вагони. Згідно з контрактом, вартість ремонту одного вагону мала коштувати близько мільйона гривень, тоді як чеський вагон б/у коштує близько 350 тис грн.

Юрій Бомбандьоров очолює тендерний комітет на більшості закупівель «Київпастрансу».