Директор фірми присвоїв 300 тисяч, не розчистивши річку під Києвом
01.08.2014   //  

На підставі ухвали слідчого судді затримано громадянина, який будучи засновником та директором підприємства, незаконно заволодів майже 313 тис грн державних коштів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

У грудні 2012 року вінницьке ТОВ «Компанія «Промислове та цивільне будівництво» виграло тендер вартістю 8,65 млн грн. на захист від підтоплення присадибних ділянок на річці Здвиж на території смт.Макарів (Київська область).

Передбачалися берегоукріплювальні роботи та розчистка річки на площі 35 га до кінця 2015 року.

«Керівник, маючи на меті заволодіти коштами без виконання даних робіт, підробив документи, на підставі яких йому було перераховано вищезазначену суму. У подальшому, легалізувавши дані грошові кошти й бажаючи приховати свої злочинні дії, він вийшов зі складу засновників товариства та звільнився з посади директора», – йдеться у повідомленні.

Громадянину оголошено про підозру, а слідчим відділом міліції здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 (заволодіння майном у великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

На час підписання договору власниками ТОВ «Компанія «Промислове та цивільне будівництво» були вінничани Дмитро Романчак та Ігор Кізь, останній також обіймав посаду директора. Сьогодні власниками фірми значаться Олександр Демитор і Наталія Кулік.

Перед тим, влітку 2012 року ці самі роботи Управління водних ресурсів м.Києва та Київської області замовляло в іншої фірми. Угоду вартістю 8,46 млн грн. було укладено з ТОВ «Водбуд-Україна». Інформація про розірвання угоди з цим підрядником у ВДЗ не публікувалася.