У Тулуба переплатили «прокладці» 4 мільйони за ремонт Шевченківських пам’яткок
31.07.2014   //  

Черкаська ОДА під керівництвом нині біглого Сергія Тулуба переплатила близько 4 млн грн. будівельникам за реконструкцію пам’яток Шевченка у Каневі. Про це повідомляє прес-служба Фержфінінспекції.

Порушення, що призвели до вказаних втрат фінансових і матеріальних ресурсів були виявлені фахівцями Держфінінспекції під час ревізії Департаменту капітального будівництва Черкаської ОДА – замовника будівельних робіт.

Так, 3 млн грн. департамент зайво сплатив підрядникові, який завищив обсяги виконаних робіт із реконструкції Шевченківського національного заповідника в м. Каневі.

Цей самий підрядник завищив обсяги ще на двох об’єктах: під час реконструкції парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва XIX ст., а також під час реекспозиції музею Тараса Шевченка у с. Будище Звенигородського району. Через це незаконно отримав майже 930 тис. грн.

Від «Наших Грошей»:

Підряди на усі три вказані об’єкти минулого року отримало ПП «Сфера-Пласт». Парк і музей фірмі замовили за 17 мільйонів, заповідник – двома договорами загальною вартістю 14 мільйонів. Фірму заснував у 2007 р. зі статутним фондом в 100 грн. Юрій Ситнік. За даними «ВДЗ», компанія почала вигравати тендери наприкінці 2011 р. і за цей час отримала замовлень на 78,14 млн грн. – усі від Черкаського ГУКБ.