«Розпильщик» з чорного списку АМКУ обставив бюджет на 8 мільйонів по лікарнях
29.07.2014   //  

Департамент капітального будівництва Черкаської ОДА зайво сплатив підрядникам 8 млн грн. за роботи з реконструкції поліклініки під пренатальний центр і за будівництво обласного діагностично-консультативного центру. Про це повідомляється у звіті Держфінінспекції за квітень 2014 р.

Переплата сталася внаслідок завищення підрядними організаціями вартості та обсягів виконаних робіт.

Нагадаємо, підряди на обидва вказані об’єкти за результатами тендерів отримало ТОВ «Черкасиміськбуд» Анатолія Бурського. У 2012 році з нагоди Дня будівельника президент Віктор Янукович нагородив його орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Загалом за останні шість років фірма отримала замовлень на 155,40 млн грн.

Замовлення на діагностичний центр «Черкасиміськбуду» дісталося у 2012 р., за сумою двох контрактів вартість будівництва склала 36,66 млн грн.

«Черкасиміськбуд» виграв тендер вартістю 50,29 млн грн. на перинатальний центр минулого літа, розігравши його з «НВФ «Порив» Сергія Айсінова, який тоді очолював департамент містобудування і архітектури Черкаської ОДА. За цей випадок «Черкасиміськбуд» і потрапив до списку АМКУ – списку суб’єктів господарювання, що вчинили порушення законодавства про захист економічної конкуренції. За два дні до внесення фірми у «чорний список» вона встигла отримати на цей же об’єкт ще 17,39 млн грн. – цього разу без конкурсу, бо йшлося про додаткові роботи.

За результатами перевірки ДФІ чотирьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано до прокуратури Черкаської області.