«Смотрящий» Януковича отримає 22 мільйони на реконструкцію парку в зайнятому бойовиками Донецьку
09.07.2014   //  
Донецька влада ще рік тому планувала, що реконструюваний парк виглядатиме так.

Донецька влада ще рік тому планувала, що реконструюваний парк виглядатиме так.

Управління капітального будівництва Донецької міськради 2 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрбілдінг Корпорейшн» на реконструкцію парку «Студенческий» у Ворошиловському районі (І черга). Вартість угоди складає 21,93 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструкція запланована на липень 2014 – грудень 2015 р.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів було ТОВ «Буд Май», засноване жителями Макіївки Володимиром Богданцевим і Лілією Велис.

Передбачені демонтажні роботи, благоустрій території, улаштування малих архітектурних форм та переносних виробів, сходів, підпірних стін, огорож; будівництво громадського туалету, приміщення душових; зовнішніх мереж (водопровід та каналізування, відео спостереження, електропостачання, електроосвітлення, придбання обладнання, пусконалагоджувальні роботи, поливальний водопровід) тощо.

«Укрбілдінг корпорейшн» входить в групу DMS, яку контролює депутат Донецької міськради Андрій Альоша, президент Донецької обласної Федерації рукопашного бою.

У січні цього року Альоша отримав пост радника запорізького губернатора Олександра Пеклушенка з питань взаємодії з бізнесом та залучення інвестицій. Водночас ЗМІ повідомляли, що в такій формі Запоріжжя отримало нового «смотрящего» від президента Віктора Януковича після того як був арештований попередник Євген Анісімов. Перед тим Альоша, основним бізнесом котрого є метал і будівництво, був призначений радником дирекції інституту винограду й вина «Магарач», після чого були остаточно знищені виноградники інституту в с. Відрадному – прилеглі до «Чайного будиночку» Януковича.