Бойфренд доньки Тимошенко заробив на російському банку, який замінив українців з Криму
08.07.2014   //  
Артур Чечоткін і Євгенія Тимошенко.

Артур Чечоткін і Євгенія Тимошенко.

Одним з найбільш швидкозростаючих банків у Криму став російський «Генбанк», акціонером якого засвітився Артур Чечоткін, хлопець доньки Юлії Тимошенко Євгенії. Про це пише Леся Войтицька у «Hubs».

Чечоткін ввійшов у акціонери «Генбанку» у лютому цього року, за кілька днів до анексії Криму Росією. Він отримав 28% акцій компанії «Хасті нью стайл», якій належало 17% банку. Відтак Чечоткіну опосередковано належало майже 5% банку.

У середині червня склад акціонерів змінився і прізвище бойфренда Євгенії Тимошенко офіційно у ньому вже не фігурує. Однак за неофіційними даними він зберіг вплив на банк.

«Наприкінці червня Чечоткін не вийшов з банку, а, навпаки, збільшив свою частку, просто вони поміняли структуру власності, де його прізвище не фігурує», – розповів знайомий з ситуацією банкір, який побажав залишитися неназваним.

У Криму «Генбанк» займає третє місце за розміром мережі. Його обігнали тільки РНКБ і кримський ЧБРР. Ці три банки Фонд захисту вкладників уповноважив здійснювати компенсаційні виплати клієнтам українських банків, які припинили роботу на території так званого «Кримського федерального округу». Російські ЗМІ писали, що банк забирає кримську мережу одеського банку «Південний». Чи допомагав Чечоткін домовитися з земляками про передачу мережі відділень Генбанка, Hubs з’ясувати не вдалося.

Нагадаємо, російська влада поступово забороняє роботу українських банків на території Криму. На їх місце заходять російські фінансові установи, які не бояться західних санкцій за роботу на анексованому півострові.

Чечоткін народився в Одесі в 1982 році. У середині 90-х разом з матір’ю переїхав до США. У Штатах він розвивав бізнес у сфері нерухомості. На Чечеткіна зареєстровано сім квартир в Брукліні, повідомляв ТСН. У 2011 році Чечоткін відкрив свою колекторську компанію в Одесі, але цей бізнес не був успішним.

З Євгенією Тимошенко він познайомився в 2010 році. Тоді дочка екс-прем’єр-міністра орендувала пляжний комплекс на березі Чорного моря, де планувала відкрити ресторан. Вперше на публіці пара з’явилася в кінці 2012 року на благодійному аукціоні. 22 лютого цього року, в день звільнення з в’язниці Юлії Тимошенко, журналісти «Hubs» бачили Чечоткіна разом з Євгенією в центрі Києва.