«Донбасенерго» за 807 мільйонів замовляє турбіни на Слов’янську ТЕС
04.07.2014   //  

ПАТ «Донбасенерго» 24 червня за результатами тендеру уклало угоду з ВАТ “Турбоатом» на комплекс робіт і послуг щодо двох парових турбін. Вартість угоди склала 807,39 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про дві парові турбіни електричною потужністю не нижче 330 МВт з допоміжним обладнанням. Їх замовляють для реконструкції енергоблоку ст. №6 Слов’янської ТЕС.

До кінця березня 2018 р. «Турбоатом» повинен розробити й надати замовнику конструкторську, проектну й технічну документацію по обладнанню, виготовити й доставити дві турбіни, допоміжне обладнання й запчастини, здійснити монтаж, налагодження та випробування, а також здійснювати подальше гарантійне обслуговування.

Нагадаємо, роботи з самої реконструкції обійдуться в 3 млрд грн. Розкриття пропозицій по відповідному тендеру у «Донбасенерго» призначене на 14 липня.

Окрім «Турбоатома» участь у тендері також взяли харківське ПП «Укрпроменергосервіс» (945 мільйонів) і російське ОАО «Силовые машины» (2,90 млрд руб – 836 млн грн. за поточним курсом НБУ).

Нагадаємо, Словянська ТЕС знаходиться у 15 км від міста Слов’янськ, де тривають бойові дії між українською армією та угрупуванням сепаратистських бойовиків.

«Донбасенерго» на 60,8% належить ПАТ «Енергоінвест Холдинг», основним власником якої є екс-нардеп від Партії регіонів і екс-власник ТОВ «Танталіт» Ігор Гуменюк. Ще 25% лишається у НАК «Енергетична компанія України». Свій пакет акцій Гуменюк придбав у серпні минулого року. Для цього він позичив кошти у структури, яка використовувала телефони і e-mail фірми «Голден Деррік», що пов’язана із бізнес-середовищем екс-міністрів Миколи Присяжнюка, Едуарда Ставицького і народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.