Депутат просить перевірити, чому Нацгвардія купує сухпайки по 63 грн, якщо вони коштують – 48
03.07.2014   //  

Народний депутат України Геннадій Ткачук («Удар», Вінниця) звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою провести перевірку закупівлі сухих пайків для Національної гвардії України. Про це він написав у своєму блозі в «Газеті по-українськи».

Депутат повідомив, що, військова частина А1329 Міноборони (м.Козятин, Віницька область) фасує сухі пайки для військових, за ціною 48 грн, тим часом Національна гвардія придбала пайки в комерційної структури за 63 грн.

«У травні, після початку активної фази антитерористичної операції у східних областях, в/ч А1329 спакувала понад п’ятдесят тисяч пайків, хоча за потреби там можуть щоденно збирати до 4 тисяч пайків»,- повідомив депутат.

Нагадаємо, що Нацгвардія 2 червня оголосила про закупівлю 40 тисяч комплектів повсякденних наборів сухих продуктів на суму 2,51 млн грн.

Постачальником за переговорною процедурою закупівлі (раніше називалась «в одного учасника») було обране ТОВ «Райтон», зареєстроване 12 вересня 2013 року у Києві за адресою масової реєстрації. 20 березня 2014 року в ТОВ «Райтон» змінився власник та директор. Ним став Сергій Поляков.

Контактні номери телефону «Райтону» пов’язують його із фірмами «Морська перлина» і «Фиш маркет», які вигравали державні тендери на постачання рибних консервів.

 У телефонній розмові із журналістами телепрограми «Наші гроші»  Сергій Поляков відмовився повідомити на яких потужностях його компанія фасуватиме пайки і як виглядатиме сам пайок, пославшись на комерційну таємницю. Згодом журналісти дізнались, що «Райтон» використовуватиме потужності чернівецької ТОВ «Грін грей».

У відповідь на запит журналістів представники Національної гвардії України повідомили, що вони не змогли придбати сухпайки в козятинської військової частини, оскільки вона «не займається реалізацією повсякденних наборів сухих продуктів, а надає послуги з комплектації та пакування наборів лише для військових частин Збройних сил України».