Створена під тендер фірма дружини нардепа взяла 1,7 мільйонів на дороги
01.07.2014   //  

Житлово-комунальне підприємство №1 17 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «СТВ+» на поточний ремонт автомобільних доріг в м.Куп’янськ, смт. Ківшарівка, смт.Куп’янськ-Вузловий (Харківська обл.). Вартість угоди складає 1,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перелік доріг не оприлюднений. У техзавданні сказано, що мають відремонтувати асфальтобетонне покриття з підсипкою щебеню і без. Також підрядника зобов’язали повідомити ціну асфальтобетону, переможець запропонував 950,19 грн./т.

У ВДЗ оголошення про закупівлю цих робіт оприлюднено 24 березня. А інформація про заснування компанії «СТВ+» була внесена до держреєстру 3 квітня.

Засновниками підприємства зі статутним фондом 500 грн. є Віолета Стоянова і Наталія Остапчук, дружина народного депутата Віктора Остапчука, який раніше входив до фракції Партії регіонів, а тепер входить до депутатської групи «Економічний розвиток».

Куп’янськ є центром виборчого округу №177, по якому балотувався в депутати від Партії регіонів Віктор Остапчук. У 2009 році Остапчук отримав звання «Почесний громадянин міста Куп’янська». До обрання нардепом Остапчук був начальником ДП «Південна залізниця» (головний офіс базується у Харкові). Відомо, що партнери родини Остапчука отримували великі замовлення від Південної залізниці у часи його перебування на посаді.

Єдиним конкурентом на торгах було НВО «Новые технологии» у формі ТОВ, зареєстроване у Харкові на Тетяну Гончаренко та Ірину Чистякову. За даними держреєстру раніше ця фірма мала номер телефону (057-717-97-40), яким користуються компанії, власником яких є Євген Потапов, депутат Харківської облради від Партії регіонів (ТОВ фірма «Осінь», ТОВ «Київ Реал Істейт Інвестмент» та ін.).

ТОВ «Рік Знамۥянка» з Кіровоградської обл. пропонувало виконати роботи на 23% дешевше, але його заявку замовник відхилив через неповний пакет документів.