Будівельник школи у Святогірську не сплатив 1,4 мільйона за опалення
28.06.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Донсервісбуд» сплатити обласному комунальному підприємству «Донецьктеплокомуненерго» 1,4 млн грн. боргу з постачання теплової енергії, а також 57 тис грн. штрафних санкцій. Про це свідчить постанова Донецького апеляційного господарського суду від 15 травня.

«Донецьктеплокомуненерго» надало фірмі послуги з опалення приміщення площею 7015 кв м у період з листопада 2012 року по квітень 2013 року на загальну суму 1,5 млн грн. Однак «Донсервісбуд» їх не оплатив.

Ці послуги надавалися у рамках будівництва загальноосвітньої школи на 440 місцьпри дитячому оздоровчому комплексі «Смарагдове містечко» у місті Святогірськ.

Поки тривав розгляд справи у суді фірма виплатила «Донецьктеплокомуненерго» 100 тис грн. Тому суд стягнув з неї решту боргу у розмірі 1,4 млн грн.

Нагадаємо, Головне управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації найняло ТОВ «Донсервісбуд» для будівництва вказаної школи у 2011 році, застосувавши неконкурентну процедуру «закупівлі в одного учасника». У 2012 році сторони уклали нову угоду на продовження будівництва, вартість якого загалом склала 49,89 млн грн.

Школу на базі оздоровчого центру будують, щоб під час перебування у Святогірську діти не випадали з учбового процесу.

Нинішнім засновником ТОВ «Донсервісбуд» є Марина Сушкова. Директором фірми на початку червня цього року став Давід Кізіменко. Раніше засновником був Тимофій Таможніков.

Протягом 2008-2013 років «Донсервісбуд» отримав підрядів на 352,24 млн грн. – усі в Донецькій області.