Мінкульт дав 4 мільйони на шоу Поплавського, якого виганяють з Першого національного
27.06.2014   //  

Міністерство культури України 17 червня уклало угоду з Міжнародним благодійним фондом «Обдаровані діти України» на проведення дитячого конкурсу «Крок до зірок». Вартість угоди склала 3,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вокально-хореографічний конкурс «Крок до зірок» проводиться коштом державного бюджету і транслюється в ефірі Першого національного.

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника, оскільки з 2006 року авторські права на телепроект належать МБФ «Обдаровані діти України».

Керівником і засновником фонду «Обдаровані діти України» є ректор Київського національного університету культури й мистецтв, народний депутат Михайло Поплавський.

У минулому році на проведення конкурсу виділялося так само 3,75 млн грн., у 2012 – в сумі 5 млн грн., що включало оренду обладнання, послуги графіки і монтажу.

12 червня генеральний директор НТКУ Зураб Алазанія повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, що програми, які вироблялися компанією Поплавського, вже виведені з ефіру. Причиною стала їх незадовільна якість. Також НТКУ направила Поплавському пропозицію розірвати договори за згодою сторін. Згодом заступник гендиректора НТКУ підтвердила «Телекритиці», що влітку проекти Поплавського не будуть транслюватися на Першому національному.

Комітет з конкурсних торгів Міністерства культури очолює Броніслав Стичинський, колишній заступник голови Київської міськдержадміністрації.

Одним з заступників міністра культури є Олександра Журавчак, який закінчив університет Поплавського та працював у ньому викладачем до призначення у Мінкульт в березні цього року.