Будівництво ресторану на місці депо метрополітену «Дніпро» ресторатором із Москви потрапило у скандальний рейтинг
22.06.2014   //  

07Будівництво ресторану на місті першого депо метрополітену у Києві потрапило у рейтинг найбільш проблемних земельних ділянок і будівництв, складеному «Лігою.Бізнес».

Київрада дала дозвіл на реконструкцію депо на Набережному шосе, 25 поряд зі станцією метро «Дніпро» у грудні 2012 року, коли Київську міськдержадміністрацію очолював Олександр Попов.

Раніше депо планувалось реконструювати, однак ТОВ «Червоний хамелеон» отримало ділянку площею 0,19 га в оренду на десять років для будівництва ресторану.

«Велике питання, як так звана «реконструкція» першого (1960-го року, історичного!) депо метрополітену біля станції метро «Дніпро» перетворилася на новобудову, що затьмарила красиву станцію на естакаді», – говорить со-координатор Ради з урбаністики Києва Григорій Мельничук.

Засновниками «Червоного хамелеону» є Олег Богдан (1%), ТОВ «ФД менеджмент» (1%) Олексія Тарнапольського і Антона Василенка, та Андрій Орлов з Москви (98%).

Андрій Орлов є власником низки ресторанів у Росії та Україні («Тануки», «Ерш», «Желтое море»).

Орлову також належить 70% у ТОВ «Реддере», яке збудувало скандально відомий ресторан «Eshak» по вул. Червоноармійська, 85-87. Після відкриття ресторану місцеві мешканці влаштували протест, оскільки їхній будинок вкрився тріщинами. Також екологи протестували проти маркетингового ходу ресторану, який тримав на привязі біля входу живого віслюка.

Також дивіться “Топ-10 проблемних ділянок та будівництв Києва (фото)“.