Фірма з орбіти нардепа-«яценюківця» вдвадорога продала портовикам мастил на 8 мільйонів
16.06.2014   //  

ДП «Адміністрація морських портів» 10 червня уклало угоди з ТОВ «Південнобузький паливний термінал» на постачання палива і олив мастильних на 8,36 млн грн. Про це повідомляється у звіті про закупівлю за кошти держпідприємства, опублікованому у «Віснику державних закупівель».

Придбають мастила, оливи, паливо для реактивних двигунів, інші технічні рідини (70 876 л і 82 469 кг(. Крім того, замовлено мастила та оливи для суднового обладнання (446 л і 16 кг).

Окремі найменування придбано по цінам, вищих від ринкових.

Зокрема змазку Quicksilver 2-4-C для механізмів суден купують по 883 грн/кг. Водночас у відкритих джерелах є інформація, що таку змазку розфасовану у тюбики по 227 грам продають по 144 грн. за тюбик, тобто по 576 грн./кг.

Оливу для двотактних двигунів Quicksilver Premium+ купують по 212 грн./л, тоді як є дані, що такий товар коштує 140 грн/л.

Закупівельна ціна моторної оливи Mobil 1 ESP Formula 5W30 склала 241,62 грн/л, тоді як її можна придбати по 114 грн/л.

Власницею ТОВ «Південнобузький паливний термінал» зараз значиться Ірина Гудзь. Донедавна власником було ТОВ «Логістик-Теплобуд». Цю фірму зареєстрували Сергій Захарчук і ТОВ «Україночка», серед засновників якого є Ірина Мерікова та Ігор Павленко, котрий є керівником Миколаївської обласної федерації французького боксу «Сават» Вадима Мерікова, а також Андрій Колесов, партнер Мерікова по ТОВ «Феміда-Південь».

15 березня 2014 року Вадим Меріков став народним депутатом від ВО «Батьківщина» після того як Анатолій Гриценко здав мандат за власним бажанням. До того Меріков був депутатом Миколаївської міської і обласної рад, очолював обласну організацію партії «Фронт змін».

Відомо, що директором «Південнобузького паливного терміналу» залишився Сергій Дерик, який займав цю посаду і в часи, коли компанія офіційно належала оточенню Мерікова. Також у держреєстрі підприємство вказало для зв’язку телефон (0512) 58-03-90, який також є контактним для Миколаївської організації ВО «Батьківщина», яку з кінця березня цього року очолив Меріков.

Також цим номером телефону користується ПрАТ «Сігма-Спорт», яке раніше очолював Меріков. Акціонеркою цього товариства є Наталія Богомаз, дружина бізнес-партнера Мерікова Олега Богомаза, чинного депутата Миколаївської міськради від «Фронту змін».

За даними ВДЗ, «Південнобузький паливний термінал» отримав підрядів щонайменше на 15,29 млн грн., більшість від ДП «Адміністрація морських портів».