Фірма має повернути артилерійському бюро 3 мільйони за непоставлений металопрокат
14.06.2014   //  

Суд стягнув з ТОВ «Інтерконтиненталь» на користь державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» 3,02 млн грн. передоплати за непоставлений металопрокат, а також 648 тис грн. штрафів і пені. Про це свідчить рішення Господарського суду Харківської області від 12 травня.

У березні 2006 року ДП «Науково-технічний центр артилерійсько-стрілецького озброєння», яке згодом було реорганізоване у Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння», купило у ТОВ «Інтерконтиненталь» металопрокат.

Товар мав надійти до кінця 2006 року, однак додатковими угодами строк дії договору був продовжений до кінця 2011 року.

За договором, розрахунок здійснювався шляхом перерахування 100% авансової проплати.

Загалом держпідприємство перерахувало фірмі 7,4 млн грн. А «Інтерконтиненталь» поставив товар на суму 2,95 млн грн. Ще 1,43 млн грн. фірма повернула державному бюро.

Влітку 2012 року держпідприємство звернулося до ТОВ «Інтерконтиненталь» з вимогою повернути решту суми, на яку не був поставлений товар, – 3,02 млн грн. На що фірма відповіла, що заборгованості за вказаним договором перед держпідприємством у неї немає, а зобов’язання – виконані.

Втім, як вказує суд, фірма не надала докази поставки товару або повернення 3,02 млн грн.

Нинішнім засновником і директором ТОВ «Інтерконтиненталь» є Вячеслав Батянов. Протягом 2004-2012 років засновниками цієї харківської фірми були Валентина Андрющенко і Михайло Шейка.