З комуністичним привітом
13.06.2014   //  

pryvitП’ятниця, тринадцяте. Ще не заборонена Комуністична партії України вимагає від нас спростувати «недостовірну» інформацію про комуніста, який заробляє на життя оздоровленням дітей.

Справа стосується нашої новини про організацію відпочинку кіровоградських дітей «Комуніст і «регіонали» отримають за дитячі путівки частку від 3,5 мільйонів».

У ній ми просто розповіли про розподіл грошей на путівки та вказали кому належать чотири бази відпочинку, між якими Кіровоградська ОДА розподілила 3,5 млн грн.

У тому числі вказали, що «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» отримає 1 млн грн., і те що цей заклад контролює депутат Кіровоградської облради від Комуністичної партії Микола Наконечний з родиною. Тобто депутат є директором «Бригантини», сам має частку у фірмі у розмірі 10%, та ще 22% належить Олександру Миколайовичу Наконечному.

Також ми вказали що середня вартість відпочинку по цьому тендеру у «Бригантині» та інших кіровоградських базах склала трохи менше 160 грн. за добу. Цифра не викликала якогось шоку, тому наша новина була фактично голою інформацією для кіровоградців: місцева влада розподілила певну кількість мільйонів на відпочинок дітей цього літа, тож можете цікавитись варіантами. Ну і про всяк випадок знайте, кому належать ці бази відпочинку.

КПУІ ось така проста інформація змусила Компартію (у особі довіреного представника Ірини Івасюк) вимагати спростування. Причому спростувати взагалі невідомо що. Оскільки у надісланому нам тексті жодний оприлюднений факт взагалі не спростовується (нижче ми подаємо текст нашої новини поряд з текстом від представника КПУ). Просто купа компліментів пану Наконечному.

Ми можемо лише припускати, що сподвигло цілу Компартію вимагати від нас спростування. Зазвичай від нас вимагають спростувань або бізнесмени, або чиновники, або фірми, або державні замовники. Але ніколи жодна партія від нас нічого не хотіла.

Звісно, комуністів могло вразити до глибини серця, що поставили у заголовок поряд два слова: «комуніст» і «регіонали». За нинішніх часів світитись поряд з Партією регіонів якось не дуже. Хоча на думку одного з авторів «Наших Грошей», це «регіонали» мали б ображатись. Бо заборонити як антиукраїнську хочуть не їх партію, а КПУ.

Менше з тим, длубатись у мотивах комуністів – це справа фахівців іншого профілю. Ми ж просто підняли собі настрій і пропонуємо вам також насолодитись цією епістолою.

Комуніст і «регіонали» отримають за дитячі путівки частку від 3,5 мільйонів До редакції сайту «Наші гроші»
Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної державної адміністрації 23 травня уклав угоди на придбання путівок на оздоровлення дітей. Загальна вартість угод складає 3,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».Послуги замовлено на літні місяці. Тривалість однієї оздоровчої зміни складає 21 день. Заклад відпочинку повинен мати власний обладнаний пляж, спортивні та ігрові майданчики, приміщення для організації дозвілля, п’ятиразове харчування та ін.

ТОВ «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дружба», ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» і ДЗОВ філії ПАТ «Кіровоградтурист» ОК «Лісова пісня» отримають по 1,00 млн грн. за оздоровлення дітей на території Кіровоградської області. Вартість одного дня відпочинку склала 154,5 – 158 грн. Кількість путівок чи дітей, що оздоровлюватимуться, не оприлюднена.

ПП «Курортне об’єднання «Перлина Чорномор’я» за 0,50 млн грн. оздоровлюватиме дітей на узбережжі Чорного моря в Одеській області. Вартість одного дня путівки складає 250 грн.

«Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дружба» належить Валентині Луценко і Василю Михайленку, депутату Олександрійської райради від Партії регіонів, колишньому сільському голові с. Войнівки, де зареєстроване підприємство.

«Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» контролює депутат Кіровоградської облради від Комуністичної партії, Микола Наконечний з родиною.

ПП «Курортне об’єднання «Перлина Чорномор’я» володіє депутат Сергіївської селищної ради від Партії регіонів Ігор Вовченко.

Кінцевим власником ПАТ «Кіровоградтурист» є Федерація профспілок України.

 

Інформація, опублікована 07.06.2014 р. у статті під назвою «Комуніст і «регіонали» отримають за дитячі путівки частку від 3,5 мільйонів» відносно того, депутат Кіровоградської обласної ради від КПУ Наконечний Микола Теофанович, який згадується у вказаній статті, отримає якусь частку від коштів, які будуть сплачені за оздоровлення дітей, є оманливою, хибною та такою, що не відповідає дійсності.Депутат Кіровоградської обласної ради Наконечний М. Т. є членом постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім’ї, молодіжної політики. Крім того, він є заслуженим працівником соціальної сфери України. На своїй посаді Наконечний М. Т. завжди займав активну позицію щодо важливості вжиття заходів, направлених па оздоровлення молоді нашої країни, та намагався зробити для цього як найбільше.

Що стосується його професійної діяльності на посаді директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина», то тут Микола Теофанович завжди ставив за мету зробити як найкраще для дітей, у тому числі і з соціально незахищених сімей.

Висновки щодо можливих зловживань зі сторони ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» та Наконечного М. Т. є безпідставними, та не мають під собою ніякого підґрунтя.

Також необхідно звернути увагу на той факт, що угода між ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» та Департаментом соціального захисту населення Кіровоградської обласної державної адміністрації була укладена виключно в рамках діючого законодавства, в тому числі Закону України «Про здійснення державних закупівель» № 1197-VII від 10.04.2014 р. Відповідно бюджетні кошти, які у майбутньому сплачуватимуться за оздоровлення дітей, будуть суворо контролюватися відповідними органами, у тому числі Фінансовою інспекцією України. Крім того, інформація щодо витрат місцевого бюджету є відкритою, а тому громадськість завжди зможе їх проконтролювати.

 

«Наші Гроші»