«Регіонал» збудує багатоповерхівку в Огнівці за 35 мільйонів
13.06.2014   //  

Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому 6 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Полтавтрансбуд» на будівництво багатоквартирного житлового будинку по бульв. Щепотьєва, 3а. Вартість угоди склала 34,81 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У вартість замовлення також врахована розробка проектно-кошторисної документації. Згідно з проектом, цегляний будинок на 9-10 поверхів з орієнтовною кількістю квартир 100 шт. (на 1, 2 і 3 кімнати, точне співвідношення поки невідоме). Загальна площа квартир – до 6 000,00 м2, вбудованих приміщень – до 700,00 м2. Також передбачене облаштування парковки. Завершити повинні до кінця червня наступного року.

Засновниками будівельної фірми «Полтавтрансбуд» є колектив із 34 фізосіб і ТОВ «Компанія з управління активами «Полтавтрансбуд». Найбільші частки мають Олексій Ландар (43%), який є водночас директором, Валерій Маляренко (30%) і Олександр Ландарь (10%).

Олександр Ландарь відомий як депутат Полтавської районної ради, до якої він пройшов від Партії регіонів. За останні шість років фірма виграла тендерів на 260,57 млн грн., з них половина припадає на будівництво протитуберкульозного центру, майже стільки ж на житлові багатоповерхівки.

Єдиним конкурентом, що програв з різницею в мільйон, було Колективне підприємство «Опоряджбуд». Засновників колективних підприємств ЄДР не розкриває, директором фірми є Олександр Детюк. Фірма має 22 тисячі статутного капіталу, тендерів за останні шість років не вигравала.

Про плани збудувати цю багатоповерхівку місцеві ЗМІ повідомляли ще наприкінці минулого року. У повідомленні зазначалося, що земельна ділянка належить територіальній громаді, тому погодження на забудову давала Полтавська міська рада. Про сам же дозвіл тоді просило ТзДВ «Полтаватрансбуд» – за півроку до офіційного тендеру. Взамін фірма погодилося передати до комунальної власності міста однокімнату квартиру на Панянка, 65б.