У екс-бютівця забрали 8 гектарів у Донецьку за борги понад 2 мільйони
11.06.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Ріал Девелопмент компані» повернути Донецькій міській раді земельну ділянку площею 7,94 га по Червоноармійському шосе в Куйбишевському районі міста. Про це свідчить постанова Донецького апеляційного господарського суду від 4 червня.

Причиною розірвання договору оренди стала наявність боргу зі сплати орендної плати, що складає 2,25 млн грн.

ТОВ «Ріал Девелопмент компані» отримало ділянку в оренду у червні 2008 року для будівництва торгово-логістичного центру. Строк дії договору – до травня 2057 року.

Орендна плата складала – 189 тис грн. на рік – до 01.06.2009, а з цієї дати – 946 тис грн. на рік.

Станом на серпень 2011 року ділянка була вільна від будівель, будівельні роботи там не велися.

Засновниками київського ТОВ «Ріал Девелопмент компані» є Анастасія Коробейнікова і кіпрська компанія «Ерроудіал Інвестментс Лімітед» (Arrowdeal Investments Limited, 97,88%), яку пов’язують із екс-нардепом від БЮТ Михайлом Соколовим. За даними ЗМІ, Соколов разом із ще одним екс-бютівцем Гарегіном Арутюновим стали найодіознішим бізнес-політичним тандемом, який суттєво впливав на вирішення земельних питань у Дніпропетровську протягом 2007-2008 років.

Директором ТОВ «Ріал Девелопмент компані» є Володимир Івченко, який також є директором ТОВ «Ріелті-Сервіс Плюс». Ці дві фірми зареєстровані за однією адресою: Київ, вул. Академіка Туполєва, 17.

Основним засновником ТОВ «Ріелті-Сервіс Плюс» є ТОВ «Український Інвестиційний Капітал» (92%), що пов’язана зі структурами оголошеного в розшук екс-міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка.