АМКУ знайшов в «Укртрансгазі» ще одну переплату на 50 мільйонів фірмі сина «регіонала»
10.06.2014   //  

Антимонопольний комітет України 3 червня оштрафував ТОВ «МК Інжиніринг» і ТОВ «Дата Інтегра» за вчинення антиконкурентних узгоджених дій на тендері ПАТ «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» у 2011 році. Змова учасників торгів призвела до завищення конкурсної пропозиції і перевитрачання коштів на суму близько 50 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Йдеться про закупівлю послуг з монтажу, технічного обслуговування і ремонту апаратури для трансляції та ретрансляції передач. За результатами тендеру 8 вересня 2011 року з «МК Інжиніринг» підписано договір вартістю 98,90 млн грн. Як встановило розслідування, ТОВ «МК Інжиніринг» у результаті змови з ТОВ «Дата Інтегра» підвищило вартість товару, а відтак і цінову пропозицію конкурсних торгів, майже у 2 рази порівняно з реальною вартістю товару, що призвело до перевитрачання коштів на суму близько 50 млн. грн.

Комітетом накладено штраф на ТОВ «МК Інжиніринг» у розмірі 1 млн грн. і на ТОВ «ДатаІнтегра» – 200 тис. грн.

Антимонопольний комітет України повідомив дочірню компанію «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України», що вона має право вжити заходи з відшкодування завданої їй шкоди, спираючись на рішення комітету.

Компанія «ДатаІнтегра» оформлена на киянку Лізію Ковалевську.

Власниками «МК Інжиніринг» протягом 2010 року були донеччанка Тетяна Морозова і киянин Сергій Павлов, син Юрія Павлова, тоді заступника голови Київської облради, який належав до Партії регіонів. Сьогодні Павлов залишається позафракційним депутатом.

У 2011 році частку Павлова-молодшого переоформили на Олександра Лук’яненка, менеджера компаній сім’ї Павлових (ТОВ «Енергоресурси України»). З листопада 2011 року фірму перереєстрували на Михайла Морозова (чоловіка Тетяни Морозової) та Олега Німчука.

Сьогодні власниками «МК Інжиніринг» значаться офшорні компанії «Марана Стар ЛТД. » і «Монтекастілло Стар ЛТД.», зареєстровані на Тортолі (Британські Віргінські острови). Директором залишився Михайло Морозов.

Раніше «Економічна правда» з посиланням на джерело в Державній податковій службі опублікувала дані, які свідчать, що компанія «МК Інжиніринг» виступала посередницькою структурою при перерахуванні коштів від «Укртрансгазу» на інші компанії, які мали статутний капітал до 1 000 грн.

З 2008 року, коли було засновано «Віснику державних закупівель», оприлюднено дані про підряди «МК Інжініринг» на 653,20 млн грн., з них від «Укртрансгазу» на 521,74 млн грн.

Нагадаємо, що 27 травня цього року АМКУ вже оштрафував «МК Інжініринг» за змови на закупівлях «Укртрансгазу» у 2010-2011 рр. Зокрема за одним із контрактів було перевитрачено понад 45 млн грн.