Сашко Янукович через суд відбивається від сплати 22 мільйонів податків
04.06.2014   //  

януковичі у розшукуТОВ «МАКО-Трейдінг» через суд вимагає від податківців виключити з його картки особового рахунку відомостей про наявність податкового боргу з податку на прибуток у розмірі 21,74 млн грн. Про це свідчить ухвала Донецького окружного адміністративного суду від 28 квітня цього року.

ТОВ «МАКО-Трейдінг» звернулось до суду з позовом до Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі міста Донецька.

Фірма вимагає скасувати податкову вимогу від 31 березня цього року про сплату податку на прибуток приватних підприємств у розмірі 21,74 млн грн.

Донецький окружний адмінсуд відкрив провадження у цій справі і призначив судове засідання на 14 травня. Даних розгляду справи на цьому засіданні у Єдиному державному реєстрі судових рішень поки немає.

Нагадаємо, сьогодні заступник генпрокурора Олексій Баганець на прес-конференції в Києві заявив, що ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом зловживань посадовцями групи компаній «МАКО», що належить синуекс-президента Олександру Януковичу, а саме – ухилення від сплати податків на суму 50 млн грн.

Раніше «МАКО-трейдінг» подало позови щодо стягнення боргів з фірм Ріната Ахметова (203,87 млн грн.), «АрселорМіттал Кривий Ріг» (110,26 млн грн.), Сергія Тарути (10,29 млн грн. і 16,02 млн грн.)

Олександр Янукович разом з батьком Віктором Януковичем у лютому втекли до Росії. Після цього МВС за поданням СБУ оголосило у розшук колишнього президента України і його сина. Віктору Януковичу інкриміновано ст.115 ч.2 п.1 Карного кодексу (умисне вбивство), Олександру – ст.366 ч.2 (службове підроблення).

Також проти Януковичів було введено економічні санкції з боку США та Євросоюзу, які передбачають арешт банківських рахунків. Швейцарська прокуратура повідомила про блокування активів на суму $193 млн, що належать Януковича та соратникам.

14 травня Віктор Янукович та його сини подали позови на рішення ЄС про заморожування їхніх активів.