Сімейна фірма екс-директора держпідприємства зібрала 55 мільйонів на вакцинах
01.06.2014   //  

ТОВ«Укрветпромпостач» у квітні-травні 2014 року отримало замовлень на придбання вакцин для імунізації м’ясоїдних тварин на суму 55,32 млн грн. млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про 4,82 млн доз рекомбінантної антирабічної вакцини для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин «Броварабіс V-RG, Brovarabies V-RG» для системної вакцинації від сказу.

Замовниками стали Головні управління ветеринарної медицини Закарпатської, Дніпропетровської, Львівської, Полтавської, Волинської, Сумської, Донецької, Луганської областей, а також Харківська обласна державна лікарня ветеринарної медицини.

Усі тендери проведені за неконкурентною процедурою закупівлі у одного учасника через відсутність конкуренції оскільки, єдиним виробником та постачальником в Україні вакцини на основі штаму V-RG на сьогодні є ТОВ «Укрветпромпостач».

Фірма «Укрветпромпостач» існує з 2001 р. і весь цей час зареєстрована за тією ж адресою, де колись знаходилося однойменне державне підприємство «Укрветпромпостач» – в Броварах по вул. Будьонного, 23а. Керівником держпідприємства у 2002-2006 рр. був Володимир Солодчук.

Ця державна компанія раніше перебувала у структурі МінАПК, поки в 2006 р. її не реорганізували в ДП «Центр по забезпеченню протиепізоотичної роботи». У 2001-2003 держпідприємство і саме входило до складу засновників своєї приватної тезки.

Засновниками фірми «Укрветпромпостач» є низка фізосіб, з яких 59% статутного капіталу донедавна належало Олені Солодковій, у свій час зареєстрована із Солодчуком за однією адресою в Запоріжжі. Протягом 2013 року Володимир Солодчук був публічним представником ТОВ «Укрветпромпостач».

Після виходу Солодкової зі складу засновників її частка була розділена між новими учасниками товариства – Ганною Гончарук і Віталієм Троянським.

Ганна Горнчарук зареєстрована у смт. Якимівка Запорізької області. Відомо, що на неї раніше була оформлена частка у ТОВ «Запоріжзооветпромпостач», яке мало виробляти таку ж вакцину, однак ця фірма так і не почала виробляти препарат у зв’язку з економічним станом підприємства. «Запоріжзооветпромпостач» також був спільним бізнесом Солодчука і Солодкової.

У «Віснику державних закупівель» опубліковано дані про замовлення ТОВ «Укрветпромпостач» на суму 202,18 млн грн.