У дніпропетровського бізнесмена за систематичні борги по оренді забрали гектар на косі Пересип
31.05.2014   //  

Суд зобов’язав Приватне науково-виробниче підприємство «Полімер-Акація» повернути Кирилівській селищній раді (Якимівський район, Запорізька обл.) земельну ділянку площею 1 га, яка розташована на косі Пересип, що відділяє Молочний лиман від Азовського моря. Про це свідчить постанова Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 20 травня.

Цю ділянку фірма отримала в оренду у 2008 році на 49 років для розміщення бази відпочинку.

Базу відпочинку підприємство там так і не побудувало, а лише організувало платний пляж. Перевірка виявила на ділянці квиткові каси, вбиральню, невелику будівлю.

Крім того, у фірми останніми роками почали виникати борги з орендної плати. Приміром, за 10 місяців 2013 року виник борг у 33 тис грн., які ПНВП «Полімер-Акація» погасило восени. Борг було погашено після реалізації майна підприємства, яке з 2011 року перебуває у стадії банкрутства.

Станом на лютий цього року у фірми знову накопичилося 10 тис грн. боргу по орендній платі.

Вжити заходи по розірванню договору селищна рада влітку 2013 року попросила районну прокуратуру, яка і звернулася до суду.

Засновником ПНВП «Полімер-Акація» є Ігор Рєзніков з Новомосковська (Дніпропетровська обл.).

Рєзніков разом із Віктором Хохотовим, екс-депутатом Дніпропетровської облради (2006-2007) від «Батьківщини» Олександром Бовіним і першим заступником міського голови Тернівки (Дніпропетровська обл.) Віктором Козієм є співзасновниками Дніпропетровської обласної організації роботодавців підприємств металообробної та машинобудівної галузей «Металіндустрія – Дніпропетровськ».