Інститут раку закупився рентгенплівкою фірми, акціонера якої у США нібито ліквідували
31.05.2014   //  

Національний інститут раку 22 травня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Лізоформ Медікал» на постачання радіологічної плівки та супутнього обладнання на суму 1,31 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено сім типів радіографічної медичної зелено чутливої плівки, а також комплекти «проявник і регенератор» та «фіксаж і регенератор» для автоматичної обробки.

Як зазначено на сайті «Лізоформ Медікал», фірма є ексклюзивним представником в Україні німецької компанії «Лізоформ Др. Ханс Роземанн ГмбХ», що виробляє рентгенплівку й дезінфекційні засоби.

Українську фірму «Лізоформ Медікал» заснували у 2008 р. Олексій та Олександр Розумовські. Наразі власником основної частини статутного капіталу фірми є американська компанія «Лізоформ ел.ел.сі.» (67%). Решта розподілена між кількома громадянами України, директором фірми є Ігор Дмитрів.

За даними Нью-Йоркського реєстру фірма «Lysoform L.L.C.» ліквідована у лютому 2012 р.

Частина нинішніх українських співвласників «Лізоформ Медікал» (Борис Іотенко, Володимир Мельник, Світлана Пододня й Людмила Розумна) у 2003 р. виступили співзасновниками ЗАТ із аналогічною назвою «Лізоформ». Разом з ними цю компанію створював Заза Берадзе, родич Георгія Берадзе, що донедавна займав посаду в.о. голови Державного управління справами, а за часів президентства Віктора Януковича Берадзе працював заступником голови ДУС Андрія Кравця.

Олександр Розумовський водночас є директором ТОВ «Укртуртранс», співвласником якого є той самий Заза Берадзе.

На одній адресі з «Лізоформ Медікал» (Київ, вул. Щорса 31 кв. 314) зареєстрована фірма «Медконсул Інтернейшанель». ЇЇ також заснував у 2008 р. Олександр Розумовський, який і понині лишається директором компанії, хоча власність перереєстрована на компанію «Лізоформ лімітед» (Сполучене королівство). Нагадаємо, у лютому «Медконсул» розіграв тендер Донецького регіонального центру охорони материнства та дитинства на прання білизни за півмільйона із ТОВ «ДР. Рьодгер сервіс менеджмент», співвласником якого до червня 2011 був той же Розумовський.

На нинішньому тендері єдиним конкурентом фірми «Лізоформ Медікал» було ТОВ «Неотест Лтд» Галини Маснухи та Олександра Слюсаренка.

Нагадаємо, з 29 травня в Інституті раку мала початися двотижнева перевірка МОЗ. За словами очільника МОЗ Олега Мусія, це пов’язано із численним порушеннями, а проти керівника інституту Ігоря Щепотіна вже розпочато кримінальне провадження. У самому інституті створено ініціативну групу, яка вимагає відсторонення Щепотіна від будь-яких посад,а також детальної перевірки діяльності Інституту і його реорганізації. Разом з тим 28 травня частина співробітників інституту влаштували акцію під МОЗ з вимогами припинити перевірку й залишити Щепотіна керівником.

Предмет закупівлі К-сть Од. вим-я Ціна, грн./од .
Плівка радіографічна медична зеленочутлива 30*40 см типу Лізоформ або еквівалент 18 000 арк.. 12,85
Плівка радіографічна медична зеленочутлива 24*30 см типу Лізоформ або еквівалент 10 000 арк.. 7,70
Плівка мамографічна медична 18*24 см типу Лізоформ або еквівалент 20 000 арк.. 10,57
Плівка мамографічна медична 24*30 см типу Лізоформ або еквівалент 1 000 арк.. 17,82
Плівка флюорографічна медична 110*30,5 см типу Лізоформ або еквівалент 10 шт.. 1049,67
Плівка термографічна медична ДТ 2 Б 35*43 см типу ОНІКО або еквівалент 16 000 арк.. 39,80
Плівка типу Kodak Dry View DVB+ 35*43 см або еквівалент 100 арк.. 47,41
Проявник і регенератор для автоматичної обробки типу Kodak X OMAT EXII або еквівалент 120 комп. 635,58
Фіксаж і регенератор для автоматичної обробки типу Kodak X OMAT EXII або еквівалент 120 комп. 364,87