Столична прокуратура забирає у «Роснефти» Сєчіна ділянку на Оболоні
30.05.2014   //  

Суд визнав протиправним і скасував рішення Київради 2004 року про продаж ТОВ «АвтоНафта» ділянки в Оболонському районі столиці для будівництва автозаправного комплексу. Про це свідчить постанова Вищого адміністративного суду від 21 травня.

У вересні 2004 року на підставі цього рішення фірмі була продана ділянка площею 0,33 га на перетині вулиць Вишгородської та Резервної.

Суд скасував рішення про продаж ділянки з огляду на те, що на момент його прийняття не була проведена державна екологічна експертиза проекту будівництва АЗС, як об’єкту підвищеної екологічної небезпеки.

Справа розглядається в судах з 2011 року. Позов про скасування рішення Київради подала столична прокуратура, представляючи інтереси Міністерства екології та природоохоронних ресурсів України.

Засновниками ТОВ «АвтоНафта» є ТОВ «Трансбуд» і ТОВ «Каскад – Агросервіс». Усі три фірми зареєстровані у Києві на вул. Солом’янській, 11. Тут же знаходиться ТОВ «Восток», яке входить до російської державної нафтогазової компанії «Роснефть» і управляє автозаправками ТНК в Україні.

Засновниками «Трансбуду» і «Каскад – Агросервісу» є кіпрські компанії «Роснєфть Менеджмент Компані Лімітед» (Rosneft Management Company Limited) і «Фаргрейд Лімітед».

Торік «Роснефть», яку очолює Ігор Сечін, викупила 100% акцій ТНК-ВР.

Нагадаємо, Ігор Сєчін потрапив під санкції Заходу через напад Росії на Україну.