У «литвинівки» з райради забрали 2,5 гектари, отримані для будівництва придорожнього комплексу
28.05.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Розношенське» повернути Головному управлінню Держземагентства в Кіровоградській області земельну ділянку площею 2,59 га, що знаходиться на території Новоселицької сільської ради. Про це свідчить рішення Господарського суду Кіровоградської області від 13 травня.

Фірма влітку 2012 року отримала цю ділянку в оренду на 49 років для будівництва комплексу придорожнього сервісу за результатами земельних торгів, які були проведені з порушенням законодавства.

При проведенні аукціону організатори керувалися Тимчасовим положенням про порядок продажу земельних ділянок, затвердженим рішенням Кіровоградської обласної ради від 2007 року, яке відповідно до рішення Конституційного Суду України не може регулювати правовідносини щодо проведення земельних торгів.

Ділянку в оренду передавала Ульяновська районна державна адміністрація.

Вказана ділянка належала до земель сільськогосподарського призначення. Розпорядженням РДА категорію ділянки було змінено на землі промисловості, транспорту, зв’язку, оборони та іншого призначення. Цільове призначення ділянки стало – землі, що використовуються в комерційних цілях.

Засновником ТОВ «Розношенське» є ТОВ Агропромислова Компанія «Розкішна». Засновниками останньої є Павло Варинський, Таїсія Голімбієвська і Тамара Голімбієвська, яка є депутатом Голованіської райради від Народної партії.

Компанія «Розкішна» брала участь у відчуженні головного корпусу державного спиртзаводу, директором якого у 1994-2012 роках був Олег Голімбієвський, який є депутатом Кіровоградської облради від Народної партії.