Юристи Курченка допомогли Клименку позбавитись частки у фірмі, що натендерила півмільярда
23.05.2014   //  

Юристи фірми «Ващенко, Бугай та партнери», обслуговуючи групу СЄПЕК Сергія Курченко, у внутрішньому листуванні визначали активи родини міністра доходів та зборів Олександра Кліменко як «клієнт СЄПЕК», повідомляє «Yanukovychleaks».

Про це свідчать документи, знайдені у офісі СЄПЕК в ТРЦ «Арена-сіті» після втечі Сергія Курченко з України. Документи були знайдені у розрізаному вигляді та відновлені волонтерами проекту «Канцелярська сотня».

У графіку «робочих питань» юриста «VBpartners» містяться три пункти: узаконення тиру, судова апеляція по справі захоплення землі під будинком Курченка у с.Стовпяги та концентрація фірми «ДонецькЕнергоремонт».

Мова йде про юридичну процедуру, яку вимагає Антимонопольний комітет при змінах в структурі власності компаній, що займають значну частку ринку.

Донедавна 50% «ДонецькЕнергоремонту» належали компанії «Бізнес Інвест груп» молодшого брата екс-міністра доходів Олександра Кліменко – Антона. Та на даний час Кліменко «вийшов» з ДЕР продавши свою частку другому співзасновнику Ігорю Грушко. Ця зміна у структурі власності ДЕР мала супроводжуватись відповідними процедурами в АМКУ.

За даними «Вісника держзакупівель», ТОВ «ДонецькЕнергоремонт» виграло тендери на 463,19 млн грн.

Нагадаємо, одним з видів заробітку групи Курченка був імпорт нафтопродуктів під виглядом транзиту. Бензин ввозився в Україну нібито для подальшого транспортування у інші країни, однак насправді залишався в країні. Це дозволяло не сплачувати низку мит та податків, які знаходились в віданні Мінсдоху Олександра Клименка.

Kurchenkos-lawyers1