Фірмі не вдалося стягнути з «Укрпошти» 350 тисяч за непередбачені угодою роботи
18.05.2014   //  

Суд відмовився стягнути із Запорізької дирекції «Укрпошти» 354 тис грн. заборгованості на користь ТОВ «Дорембуд». Про це свідчить постанова Донецького апеляційного господарського суду від 7 травня.

Влітку 2011 року «Укрпошта» найняла фірму здійснити капітальний ремонт приміщення операційного залу Запорізького поштамту, що знаходиться на проспекті Леніна, 133. Вартість договору становила 1,98 млн грн. (з ПДВ) і могла бути зменшена.

У листопаді того ж року «Укрпошта» прийняла роботи без зауважень у цілому на суму 1,42 млн грн., яку повністю сплатила.

Разом з тим «Дорембуд» заявив, що у ході ремонту виконав додаткові роботиyна суму 300 тис грн.

«Укрпошта» відмовилася прийняти і оплатити ці додаткові роботи, оскільки вони не передбачені кошторисом договору. Фірма виконала їх на свій страх та ризик без попереднього погодження із замовником.

ТОВ «Дорембуд» спробувало через суд стягнути цей борг, а також 54 тис грн. штрафів, але отримало відмову.

Суди перших двох інстанцій вказали, що фірма не довела факт проведення додаткових робіт. Адже підписаний нею в односторонньому порядку акт виконаних робіт не є належним доказом, який би підтвердив обсяг і вартість проведених додаткових робіт.

Крім того, виконані додаткові роботи не враховані тендерною документацією, ці роботи «Укрпоштою» не погоджувалися, акт про початок робіт не складався.

Засновниками столичного ТОВ «Дорембуд» є кияни Леонід Очеретянко і Сергій Пархоменко.

У 2011 році фірма виграла також підряд на надбудову мансардного поверху адмінбудівлі Тернопільської дирекції «Укрпошти» вартістю 1,23 млн грн. і капітальний ремонт фасаду Вінницького поштамту з утепленням вартістю 599 тис грн. Крім того, у 2010 році «Дорембуд» виграв тендер на проведення капітального ремонту будівлі Центру поштового зв’язку Умані (Черкаська обл.) вартістю 1,20 млн грн.