Міноборони терміново лагодить фронтову радіомережу за 8 мільйонів
16.05.2014   //  

Міністерство оборони України 8 травня уклало угоди з державним підприємством «2 Ремонтний завод засобів зв’язку» на ремонт засобів зв’язку на загальну суму 8,22 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 8,09 млн грн. піде на середній ремонт, решта – на поточний. Ремонт виконуватимуть на виробничих потужностях заводу в м.Бережани (Тернопільська обл.) та/або виїзними бригадами у місця безпосереднього розташування техніки зв’язку.

Тендер проводили по «закупівлі у одного учасника» у зв’язку з нагальною необхідністю привести Збройні Сили України та військові формування у бойову готовність «Повна», що зокрема передбачає негайне проведення ремонту радіостанцій фронтової мережі. Згідно з листом від державного концерну «Укроборонпром», Бережанський завод є наразі єдиним підприємством, яке здатне здійснити ремонт радіостанцій середньої потужності Р-161 А2М та апаратури Т-230-1А.

Фінансують роботи з держбюджету, завершити повинні до кінця року.

Востаннє Міноборони замовляло ремонт засобів зв’язку три роки тому, у 2011 р. Тоді замовлення на 1 млн грн. отримав цей же державний завод і ще на 500 тис грн. – ТОВ «Телефонні системи і мережі «Анфер» киянина Євгена Маковського.