Ахметов позичив у австрійців 800 мільйонів для своїх мереж на Донбасі
14.05.2014   //  

ТОВ «ДТЕК Високовольтні Мережі» 30 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Укрсоцбанк» на послуги з надання банківського овердрафта у розмірі 800 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Позику беруть під 18% до листопада 2016 р. Цільове призначення кредиту не уточнюється.

«Укрсоцбанк» належить австріському UniCredit Bank Austria AG.

Його єдиним конкурентом на цьому тендері було ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк», що як і замовник тендеру ДТЕК належить Рінату Ахметову. «ПУМБ» програв з різницею по ставці в 0,8%.

За даними «ВДЗ», підприємство «Високовольтні Мережі» уперше провело тендер на кредитування за останні шість років. У листопаді минулого року підприємство оголошувало тендер на таку ж суму, однак його скасували: на конкурс подавалися ті самі «Укрсоцбанк» і «ПУМБ», однак пропозиція останнього була відхилена – банк запропонував відсоткову ставку 25%, хоча у умовах закупівлі максимум був визначений на рівні 18%.

Довідково:

ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі» є ключовим підприємством у складі ДТЕК з передавання та постачання електроенергії. Воно отримує 69 високовольтних підстанцій і лінії електропередач загальною протяжністю 2 600 км в Донецькій та Дніпропетровській областях. Основними клієнтами є підприємства гірничо-металургійної промисловості: вугледобувні, металургійні та машинобудівні, половина – підприємства групи «Метінвест», зокрема «Азовсталь», Північний ГЗК, Центральний ГЗК і Єнакіївський металургійний завод.