Шизофренія: фірма розшукуваного у світі Януковича відсудила в Україні 10 мільйонів у заводу Тарути
13.05.2014   //  

януковичі у розшукуТОВ «МАКО-трейдінг» Олександра Януковича 5 травня виграло суд у ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» щодо повернення боргу у розмірі 10,29 млн грн., йдеться у рішенні Господарського суду Луганської області.

Завод донецького губернатора Сергія Тарути був винен фірмі Януковича гроші за постачання вугілля по угоді від 1 квітня 2013 року. Не розрахувавшись вчасно, меткомбінат просив про розстрочку у виплаті боргу на шість місяців. Однак суд вказав «Алчевському меткомбінату», що «відсутність у боржника необхідних коштів, а також порушення зобов’язань контрагентами,… його тяжкий фінансовий стан також не є підставою розстрочення виконання рішення».

Нагадаємо, «МАКО-трейдінг» також подало позови до ТОВ «Метінвест холдинг» Ріната Ахметова про повернення боргу 94,36 млн грн., до ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» про стягнення 110,26 млн грн., ТОВ «Сотіс-Груп» Сергія Тарути про стягнення 16,02 млн грн.

Нагадаємо, Олександр Янукович разом з батьком Віктором Януковичем у лютому втекли до Росії. Після цього МВС за поданням СБУ оголосило у розшук колишнього президента України і його сина. Віктору Януковичу інкриміновано ст.115 ч.2 п.1 Карного кодексу (умисне вбивство), Олександру – ст.366 ч.2 (службове підроблення).

Також проти Януковичів було введено економічні санкції з боку США та Євросоюзу, які передбачають арешт банківських рахунків. Швейцарська прокуратура повідомила про блокування активів на суму $193 млн, що належать Януковича та соратникам.

Кандидат в президенти Петро Порошенко також заявив, що Україні потрібна міжнародна допомога для пошуку коштів, незаконно вивезених Януковичами раніше.