Підряднику «Олімпійського» до цього часу не віддали 29 мільйонів за будівництво навісу
03.05.2014   //  

Вищий госпсуд відмовився стягнути з Національного спортивного комплексу «Олімпійський» 27,81 млн грн. боргу та 1 млн грн. 3% річних на користь ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна» і відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Про це свідчить постанова ВГСУ від 1 квітня.

16 жовтня 2009 року «Київміськбуд», якого згодом у договорі замінив НСК «Олімпійський», найняв «Завод Майстер-Профі Україна» для виготовлення та влаштування конструкції навісу над трибунами в межах реконструкції НСК «Олімпійський». Ціна договору склала 727,25 млн грн.

Фірма протягом травня 2010 – квітня 2012 рр. виконала будівельні роботи на суму 737,48 млн грн. Об’єкт було здано в експлуатацію 6 жовтня 2011 року (перша черга будівництва) та 28 квітня 2012 року (друга черга будівництва).

ВГСУ зазначив, що суди дійшли передчасного висновку про прийняття об’єкту до експлуатації в цілому. Необхідною умовою для повної оплати робіт є факт прийняття в експлуатацію об’єкту в цілому, а не окремих етапів.

НСК «Олімпійський» наявність боргу не заперечує. Неможливість оплати пояснює відсутністю бюджетних коштів.

Нагадаємо, торік ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна» програло в суді позов, за яким вимагало виплати додатково 55 млн грн. за влаштування даху над «Олімпійським». Збільшення вартості робіт фірма пояснила зміною курсу валют.

Дніпропетровське ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна» контролюється Дмитром Мішаловим, який раніше був відомий як менеджер групи «Приват» по девелоперських проектах, та його партнерами Михайлом Тульчинським і Ларисою Флакс. Загалом фірма виграла тендери на 939,02 млн грн.