«Центренерго» накупило в старого «розпильника» дорогого металу на 14 мільйонів
30.04.2014   //  

ПАТ «Центренерго» 23 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Фірма «Гермес-1» на придбання молольних куль для вуглерозмольних млинів на суму 13,78 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Для трьох ТЕС – Вуглегірської, Трипільської та  Зміївської – замовлено 1 680 т молольних куль 40-3 (діаметр 4 см, група твердості третя). Договірна ціна за тонну склала 8 200 грн. (з НДС).

Разом з тим кулі з такими параметрами можна знайти по ціні по 6 1006 160 грн./т з НДС, тобто на чверть дешевше.

Засновником ТОВ «Фірма «Гермес-1» є мешканець Сімферополю Вазген Абгарян.

До 2009 року він також входив до складу засновників ТОВ «Аустерія», яке також взяло участь у тендері. Разом з Абгаряном в складі засновників «Аустерії» були дружина мера Судака Володимира Сєрова Іванна та його партнер по ТОВ «Сваб-Україна»  Сергій Овчинніков. Наразі фірма переписана на Оксану Кошма.

Нагадаємо, минулого року «Аустерія» і «Гермес» у якості єдиних конкурентів розіграли 19 млн грн. на тендері «Центренерго».

Цього разу у фірм було ще два конкуренти – донецькі ТОВ «Торгівельний дім «Трансенергосервіс» Едуарда Ясинецького і «Торгівельний дім «Стальенергокомплект» Віктора Пронькіна. Обидві фірми засновані тільки в середині грудня минулого року, тобто за місяць до тендеру, який офіційно був оголошений 23 січня. Раніше тендерів не вигравали.

За останні шість років «Гермес-1» виграв тендерів на 256,79 млн грн., «Аустерія» – на 23,58 млн грн.