Суд віддав полтавськім військовим 30 квартир, які привласнив клерк Міноборони
28.04.2014   //  

Суд визнав за Державним підприємством Міноборони «Ліси оборони» право власності на 30 квартир у смт. Решетилівка, на вул. Жовтневій, 8А (Полтавська обл.) і витребував їх у ПП «Теплобуд». Про це свідчить постанова Харківського апеляційного господарського суду від 9 квітня цього року.

Ще наприкінці 2003 року ДП «Ліси оборони» домовилося із Виробничо-технічним підприємством «Квант» про будівництво житла. Фірма мала побудувати для військовослужбовців 30-квартирний будинок загальною площею 1513,4 кв м, а держпідприємство вкласти у це 1,94 млн грн.

Однак підприємство Міноборони ці квартири так і не отримало. У 2007 році «Квант» продав їх фірмі «Теплобуд».

Військова прокуратура вже кілька років вимагала в судах витребування цього житла на користь «Лісів оборони».

У квітні цього року апеляційний суд задовольнив позов прокуратури. Він вказав, що колишній керівник ДП «Ліси оборони» Андрій Зернов, діючи у змові з керівником заснованого ним же «Кванту» Людмилою Зазимко, протиправно заволоділи грошима, інвестованими у будівництво квартир. У подальшому директор фірми, діючи узгоджено з керівником держпідприємства, зареєстрував право власності на квартири за «Квантом», яка продав їх ПП «Теплобуд».

Суд вказав, що квартири вибули з власності держави поза її волею. І вони підлягають витребуванню у добросовісного набувача ПП «Теплобуд» на підставі ч. 1 ст. 388 Цивільного кодексу України.

Апеляційний суд не прийняв до уваги посилання на додаткові угоди, якими договір про спільне будівництво житла було вирішено розірвати, оскільки ці додаткові угоди підписувалися директором фірми «Квант», який визнаний винним у привласненні інвестованих у житло коштів.

Засноване Андрієм Зерновим ВТП «Квант» було ліквідоване у вересні 2008 року. Людмила Зазимко була директором цієї фірми з 2004 року. До цього вона працювала головним бухгалтером у ВАТ «Науково-виробнича компанія Будівельний капітал», одним із засновників якого була колишня дружина Андрія Зернова Наталія Зернова, і яке, власне, побудувало будинок в Решетилівці.

Наталія Зернова протягом 2001-2004 років була директором ВТП «Квант», а зараз вона є засновницею ПП «Теплобуд».