Фірма, яка завищила на 40 мільйонів ціну будівництва, вимагає від держави крім оплати ще пеню
20.04.2014   //  

Апеляційний суд скасував стягнення з Державного центру зайнятості 1,32 млн грн. штрафів за прострочення оплати робіт, оскільки фірма-позивач не сплатила судовий збір. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 7 квітня.

У 2011 році ПП «Строй-Систем» виконало роботи з будівництва адміністративної будівлі Держцентру зайнятості  у Києві.  Держцентр не оплатив вчасно 15,07 млн грн. і підприємство стягнуло цей борг, а також 336 тис грн. річних через суд.

Восени 2013 року ПП «Строй-Систем» звернулося до суду з вимогою стягнути з Державного центру зайнятості ще 1,15 млн грн. пені.

Суд першої інстанції цей позов задовольнив, при цьому знизивши суму пені до 986 тис грн.

Апеляційний суд рішення суду першої інстанції скасував, оскільки на момент винесення рішення госпсудом ПП «Строй-Систем» не сплатило судовий збір у розмірі 29 тис грн. Виявилося, госпсуд двічі відстрочував фірмі сплату збору, але вона його так і не сплатила. За законом судовий збір має бути сплачений до ухвалення судового рішення у справі.

Засновником одеського ПП «Строй-систем» є ТОВ «Арт Інвест», засновником якого є швейцарське акціонерне товариство «Yadrot Industries AG».

До 2005 року засновником «Строй-систем» був Сергій Підгайний, який вийшов зі складу засновників після призначення начальником управління дорожнього господарства Одеської міськради. У 2009 році Підгайного було призначено головою Приморської райадміністрації в Одесі. Потім він був заступником мера Одеси.

Нагадаємо, загальна вартість будівництва нового офісу на вул.Астраханська, 9-17 склала 270,08 млн грн. При цьому вартість будівництва була завищена на 43,98 млн грн.

На час укладення угоди з одеським ПП «Строй-систем» Державний центр зайнятості очолював одесит Володимир Галицький, який зараз перебуває під слідством.